След две гласувания депутатите от 48-ото Народно събрание така и

...
След две гласувания депутатите от 48-ото Народно събрание така и
Коментари Харесай

Два пъти гласуват и два пъти не могат да изберат председател на Народното събрание

След две гласувания депутатите от 48-ото Народно заседание по този начин и не съумяха да изберат ръководител на Народното събрание. Росен Желязков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС събра 103 гласа " за " след второто гласоподаване. 85 народни представители гласоподаваха " срещу ", а 52-ма депутати се въздържаха.

" За " кандидатурата на " Продължаваме промяната " - Никола Минчев, гласоподаваха 98 от народните представители. Двамата събраха най-вече гласове " за " и след първото гласоподаване в пленарната зала. След изявление на Асен Василев от " Продължаваме промяната " се оказа, че гласовете на Желязков не стигат за това той да бъде определен за ръководител на Народното събрание.

При първото гласоподаване Кристиан Вигенин получи поддръжката на 27 гласа, срещу него гласоподаваха 37, въздържаха се 181, от общо 239 дали своят вот. Петър Петров получи поддръжката на 27 гласа, срещу него гласоподаваха 94, въздържаха се 118, от общо 239 дали своят вот. По предложение на ГЕРБ след първото гласоподаване последва отмора и диалози сред ръководителите на парламентарните групи.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР