Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна. Това

...
Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна. Това
Коментари Харесай

Петър Волгин: Обнадежден съм, защото виждам много хора, които искат промяна

Обнадежден съм, тъй като виждам доста хора, които желаят смяна. Това сподели претендентът за евродепутат от " Възраждане " Петър Волгин в предаването „ На фокус " по Нова телевизия.

Липсата на суверенитет е най-големият проблем както в България, по този начин и в Европа, акцентира той. " Ние сме тотално лишени от суверенитет. Същото важи и за Европейски Съюз и водачите му. Това би трябвало да е мощна и самостоятелна конструкция, само че е в същото състояние като нас. У нас от дълги години върви негативна селекция - послушните, неинтелигентни и услужливи влизат във властта. Не би трябвало менталността ни да е васална, да се радваме, че господарят ни е погалил по главата. Властта смачка референдума за опазване на българския лев, тъй като щяха да го изгубят ", счита той.

По думите му част от българските политици се държат като „ колониални админи ". „ Липсва им предпочитание, липсва им опция, липсва им интелектуален потенциал, тъй като у нас от дълги години върви една негативна селекция. Т.е. колкото си по-послушен, колкото си по-неинтелигентен, колкото си по-готов да обслужваш непознатия интерес, толкоз по-лесно ще ти се получи да влезеш във властта и да станеш министър, министър председател, всичко друго ", разяснява Петър Волгин.

По думите му единствена " Възраждане " се осмелява да се опълчи на статуквото - у нас и в чужбина. " Искаме референдум, на който българите да кажат дали избират да бъдат в НАТО. Откакто сме във военния алианс армията ни е недоокомплектована и по-слаба отпреди 20 години. А пък Европейски Съюз, в случай че продължава по този начин, самичък ще се разпадне ", уточни Волгин.

Според него измененията в България могат да дойдат единствено в случай че стартират промени в Европа. „ Ние няма по какъв начин да желаеме да сме членове на този Европейски съюз, който е сега, на тази застинала във всевъзможни неприятни неща институция и да се надяваме, че тук, в България, можем да създадем някакви чудеса и да си построим една прелестна и съвършена страна. Невъзможно е това да се случи, в случай че няма промени в този съюз, на който ни сме членове ", счита Петър Волгин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР