След два до три месеца Иран ще може да произвежда

...
След два до три месеца Иран ще може да произвежда
Коментари Харесай

Израелският военен министър: След два-три месеца Иран ще може да създаде ядрена бомба

След два до три месеца Иран ще може да създава задоволително материали и да усили капацитета си, което ще му разреши да сътвори своя лична нуклеарна бомба. Това мнение беше изразено в изявление за американското списание Foreign Policy от министъра на защитата на Израел Бени Ганц.

Според Ганц дипломатическите старания няма да оказват помощ за „ нулирането “ на напредъка на Иран в региона на нуклеарните оръжия. Той означи, че от позиция на Израел, ефикасен метод за ограничение на Иран би бил оказването на политически, дипломатически и стопански напън върху Техеран от страна на Съединени американски щати, Русия, Китай и Европа. „ Иран би трябвало да се опасява, че Съединени американски щати и техните сътрудници са настроени съществено “, акцентира министърът.

Той предизвести също, че в района може да стартира конкуренция за нуклеарни оръжия, в случай че Иран реализира задачата си. „ Други страни няма да да бездействат “, предизвести той.

В понеделник The New York Times, базирайки се на специалисти, които съпоставиха данните на МААЕ, заяви, че през последните месеци Иран се е доближил до опцията за основаване на нуклеарна бойна глава, като е натрупал задоволително количество обогатен уран за това. Анализаторите считат, че до достигането на този стадий Техеран е на „ към месец “, до момента в който представители на федералните ведомства на Съединени американски щати, които, както напомни вестникът, имат достъп до класифицирана информация, считат, че Иран ще успее да доближи това равнище в идващите няколко месеца.

От април във Виена се организират диалози сред Иран и интернационалната „ петица “ (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) за възобновяване на иранското нуклеарно съглашение в първичния му тип. Експерти в три работни групи създават текста на съглашение за обновяване на осъществяването на СВПД.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР