След два дни срещи с национално представените партньори, със синдикални

...
След два дни срещи с национално представените партньори, със синдикални
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ никога няма да признае псевдореферендумите в Украйна - те са невалидни, незаконни, те са фарс

След два дни срещи с национално показаните сътрудници, със синдикални и работодателски организации с епотвърдиха няколко неща. Първо, и българският бизнес и заетите, чиито ползи съставляват синдикатите, са разтревожени от войната, кото се води близо до нашите граници. Това сподели при започване на брифинга на ГЕРБ зам.-председателят на партията Томислав Дончев. 
 
Наред с всички рецесии, които ни връхлетяха артикул и на отрицателните процеси в Европа, и на аматьорското ръководство в България, войната тревожи всички. Всички чакат мъдрост от политическите сили, с цел да не се генерират спомагателни опасности за националната сигурност. 
 
Втората тематика, която сложиха всички е нуждата в България да бъде образувано титулярно, умело, съответно държавно управление, с съответна парламентарна поддръжка, с цел да може да води страната в тези спешни времена. За да може да преодолее вътрешните рецесии - освен политическата, само че и инфлационната, енергийната, икономическата - да реагира съответно и на всички външнополитически закани, акцентира Томислав Дончев.
 
Основен аршин за отговорността на политическите сили е способността да се сформира държавно управление, означи някогашният вицепремиер.
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че на всички българи им е ясно в какво положение е страната - социално-икономическо и финансово. 
 
Но има нещо доста по-лошо от това, за първи път се случва след Втората международна война - експанзията на Русия в Украйна - безсмислена, кръвопролитна. Частичната - кой ще я определеи какъв брой е частина - готовност в Русия довежда до хиляди мъже да бягат от Русия, добави някогашният министър-председател.
 
Позицията на партията е, че в случай че сме в ръководство, всеки, който неиска да убива и не желае да бъде убиван ще има леговище в България, означи Борисов.
 
Втората ни позиция е за фарса наименуван референдуми. В Донецк, Луганс, Запорожие, Херсон, се организираха референдуми, които в никакъв случай, в случай че ГЕРБ взе участие в ръководство, няма да се съгласим да бъдат приети. Те са невалидни, противозаконни и това е фарс - това е позицията на партията. И желая всички вие, когато ви питат, да бъдете по-категорични даже и от мен, изрично съобщи някогашният министър председател. 
 
 Бойко Борисов Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook
Саботажите по " Северен поток 1 и 2 " още повече ме тревожат за пряк удар против АЕЦ " Запорожие ". Тогава за Украйна, на Румъния, на България ще е пагубно за стопанската система, за туризма, за хората на тези страни. 
Чадърите, които предходното държавно управление правеше, се демонстрираха в това, че три области са в бедствено състояние поради незаконните мигранти. 
 
 
От бедствието " Асен Василев " във финансите ще се излезе най-трудно, възмути се Бойко Борисов. И то е, тъй като пазарите - и вътрешните, и интернационалните (...) След като всяка седмица теглеха по половин милиард лв. и четири пъти преправяха бюджета, най-после сложиха капан на служебното държавно управление.
 
Видяхте - Хърватия, която е в еврозоната, изтегли заем два пъти по-евтин от България. И служебното държавно управление е насила да тегли нови заеми. И в този момент в случай че идната седмица отново излезе на пазарите, ще би трябвало да заплаща по-висока рента - имало е искане за 7 % рента. 
 
Българска социалистическа партия от алените мобифони, заменки, до какво ли не - да не стигам до крайности. Да, България или ДСБ - разбойническата приватизация, мистър 10 %, кръгът Агнешки главички, кръгът Олимп и какви ли не други - те ли са за образец? Или ПП-тата с " Джемкорп ", горивата, с газа. 
 
Партиите, с които може да работят с нас, или ние да поддържаме такива партии според от това, по какъв начин ни подредят българите, са тези, които споделят тези политики - диверсификация за нуклеарното гориво, диверсификацията от " Газпром ", ескадрилата F-16 и, несъмнено, непризнаването на подправените референдуми, съобщи Борисов. Това са нашите евроатлантически сътрудници, това сме ние, това са нашите разграничителни линии, приключи той. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР