След докладвано самоубийство на участник, проучвания върху хора са прекратени в психиатричен институт, свързан с Колумбийския университет

...
Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ спря изследванията,
Коментари Харесай

Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ спря изследванията, включващи хора, в психиатричен институт, свързан с Колумбийския университет, след самоубийството на участник в изследването, според документи от изследването.

Говорител на HHS каза пред CNN в четвъртък, че Службата за защита на човешките изследвания на агенцията разследва психиатричния институт „и е ограничила възможността му да провежда изследвания върху хора, подкрепени от HHS“.

„Офисът за защита на човешките изследвания (OHRP) се ангажира да защитава правата, благосъстоянието и благосъстоянието на хората, участващи в изследвания, провеждани от или подкрепяни от HHS. OHRP приема много сериозно защитата на хората, които доброволно участват в изследователски проучвания, и има процедури, за да гарантира, че тези защити са налице“, каза говорителят на HHS в изявление за CNN.

Държавният психиатричен институт в Ню Йорк, който е свързан с Колумбийския университет, заяви, че доброволно е спрял всички изследвания, включващи хора, в началото на юни.

Разследването започна след доклади, че участник в проучване, тестващо лекарство за болестта на Паркинсон за депресия в края на живота, е починал от самоубийство, докато е бил включен в проучването, според изследователски документ, съхраняван от Националната медицинска библиотека на САЩ. Пациентът е бил част от група участници, получаващи плацебо, а не лекарството, според документите от изследването.

На въпрос за докладваното самоубийство на пациента, психиатричният институт каза, че не е в състояние да „предостави конкретни подробности за всяко лице, участващо в изследване“.

Проучването е ръководено от д-р Брет Р. Ръдърфорд, който е бил доцент по психиатрия в Колумбийския университет. Той беше финансиран от Националния институт за психично здраве. Изследванията на Ръдърфорд са получили около 15 милиона долара финансиране от NIMH от 2010 г., според базата данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Според Държавния психиатричен институт в Ню Йорк Ръдърфорд е подал оставка от длъжността си там от 1 юни и вече не е член на преподавателския състав на Колумбийския университет. CNN се опита да се свърже с Ръдърфорд за коментар.

Ръдърфорд започна да тества лекарството за централната нервна система Levodopa като медицинско лечение на депресия в края на живота през 2018 г., според документи на Clinicaltrials.gov.

Централната хипотеза на изследването на института е, че леводопа може да помогне за облекчаване на депресията в късния живот „чрез засилване на функционирането на допамина в мозъка и подобряване на когнитивното и двигателното забавяне“, според формуляра за обобщение на протокола на изследването.

За осемседмичното изпитване Ръдърфорд имаше за цел да наеме 90 възрастни на възраст 60 или повече години, които имаха депресивно разстройство, намалена скорост на обработка или намалена скорост на походка, както е посочено във формуляра за резюме на протокола. Общо 51 участници са записани, според документите по процеса.

От 51 участници, 20 субекта се оказаха недопустими или не продължиха в проучването след включването, а останалите 31 бяха разделени на две групи, едната от които получаваше дневни дози леводопа, докато другата получаваше дози плацебо, както е посочено в документи относно изследването.

Около две седмици след паузата на Държавния психиатричен институт в Ню Йорк, HHS ограничи финансирането за изследвания, включващи хора в института, според изявление. Прегледът се очаква да приключи следващия месец, според говорител на института.

Представител на NIH, Аманда Файн, каза, че агенцията е в тясно сътрудничество с Службата за защита на човешките изследвания, която в момента разследва. Файн каза, че NIH не може да коментира въпроси, които в момента се разглеждат.

Бележка на редактора: Ако вие или ваш близък сте обмисляли самоубийство, обадете се на 988 Lifeline за самоубийства и кризи, известна преди като Национална линия за предотвратяване на самоубийства, за да се свържете с обучен съветник.

Катрин Дилинджър от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР