След днешното събрание Левски се отдалечава от обявяването в несъстоятелност.

...
След днешното събрание Левски се отдалечава от обявяването в несъстоятелност.
Коментари Харесай

Общото събрание отдалечи "Левски" от фалит

" След днешното заседание " Левски " се отдалечава от оповестяването в неплатежоспособност " . Това съобщи и.д. изпълнителен директор на клуба Константин Баждеков след провелото се общо заседание на акционерите. То продължи 6 часа, само че след края всички участници показаха задоволеност, че са взети значими решения и от самото начало е бил непокътнат положителният дух измежду акционерите.

Надеждите за по-доброто бъдеще за клуба са свързани най-много с влизането на букмейкърската компания " Палмс бет " в ръководството. Днес като представител на спонсора в Надзорния съвет влезе Венцислав Димитров , като той няма да заеме ничие място, а ръководещият орган бе уголемен до четирима души. " Палмс бет " ще има човек и в новия Управителния съвет, който следва да бъде разгласен. Компанията главно ще дава отговор за ръководството на финансите в клуба, маркетинга, рекламата и човешките запаси.

" Левски " обаче продължава да има огромни проблеми. Най-спешните задания за разрешаване са изплащането на дълга към треньора Петър Хубчев и неговите асистенти (в размер общо на 1 млн. лева.), изплащането на дължими заплати към футболисти и чиновници, както и погасяване на дълга към Национална агенция за приходите.

Баждеков призна, че вноски от 143 000 лева месечно по съглашението с Националната организация за приходите не са превеждани към този момент няколко месеца и по тях текат лихви. Съвместно с " Палмс бет " се изготвя нов погасителен проект, който да бъде показан пред Национална агенция за приходите.

В клуба пък има забавени заплати в размер общо на към 800 000 лева И.д. изпълнителен шеф на " Левски " изрази вяра, че до края на годината и този проблем ще бъде решен и клубът ще влезе в темп за погашение на заплатите.

" Много неща би трябвало да се трансформират в " Левски ". Дошли сме да помогнем на клуба, освен да изсипем едни пари. Всички в управлението на компанията сме левскари по душа и желаеме да забележим " Левски ", където му е мястото - в горната част на класирането, а за какво не след няколко години и с купата ", бяха първите думи на Венцислав Димитров.

Баждеков обаче акцентира, че влизането на " Палмс бет " надалеч няма да реши проблемите. Затова продължава да се разчита на помощта на почитателите - най-много възобновяване или пазаруване на нови клубни карти, абонаментни карти, пазаруване на продукти и така нататък " Приходите от билети понижават в последно време поради резултатите на тима. Но разчитаме на нараснал интерес след предстоящите огромни вести в спортно-технически проект ", изясни той, намеквайки за предстоящото завръщане на Станимир Стоилов като треньор.

Сред значимите решения на събранието през днешния ден е било вкарването в устава на точка за клубните знаци - емблема, цвят, седалище на клуба и така нататък Решение за тях, както и за още значими въпроси към този момент ще могат да се вземат само с болшинство от над 90% от акционерите . Това значи, че мажоритарният притежател, в тази ситуация Наско Сираков с 86,6% от дяловете, няма да може да прави еднолични промени по тези въпроси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР