След днешната видеоконференция с участието на изпълнителните директори на всичките

...
След днешната видеоконференция с участието на изпълнителните директори на всичките
Коментари Харесай

ОТ БФС публикуваха подробности след срещата на УЕФА

След днешната видеоконференция с присъединяване на изпълнителните шефове на всичките 55 федерации-членки на УЕФА и в резултат на рекомендациите на работните групи на европейската централа от 17 март т.г., Изпълнителният комитет на УЕФА реши да отсрочи всички дуели на мъжките и женските национални тимове, планувани за месец юни 2020. Това включва както баражите за класиране на ЕВРО 2020, по този начин и квалификационните срещи за европейското състезание за дами, авансово планувано за следващата година.

Всички останали дуели от шампионатите на УЕФА, включително и централизираните интернационалните контроли, остават отсрочени до последващо решение.

Допълнителните ограничения, взети от експертната група на УЕФА с утвърждението на управленията на локалните федерации, са както следва:

- Европейското състезание за юноши до 17годишна възраст, планувано за май 2020 година, се анулира

- Европейското състезание за девойки до 19годишна възраст, планувано за юли 2020 година, също се анулира

- Финалният шампионат на европейското състезание за девойки до 17годишна възраст, плануван за май 2020 година, се отсрочва за неустановен все още период

- Финалният шампионат на европейското състезание за юноши до 19годишна възраст, плануван за юли 2020 година, се отсрочва за неустановен все още период

- Финалите на Шампионската лига по футзал, планувани за април 2020 година, се отсрочват до второ разпореждане

- Крайните периоди, касаещи европейските клубни шампионати за сезон 2020/21, се отсрочват за неустановен все още срок; поконкретно това се отнася за регистрационни документи за клубове и футболисти, за които УЕФА ще се произнесе в допълнение.

Изпълнителният комитет на УЕФА акцентира устрема си да продължи да ползва всички условия, касаещи финансовия феърплей и лицензионните критерии, само че одобри съображенията на локалните федерации във връзка с нуждата от удължение периода за лицензиране на клубовете за идната акция в интернационалните шампионати.

В резултат на възходящата неустановеност поради изключителната обстановка в целия континент, Изпълкомът също по този начин замрази осъществяването на клубните лицензионни разпореждания, касаещи подготовката и оценяването на финансова информация на клубовете преди възможното им присъединяване в интернационалните шампионати за сезон 2020/21.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР