След дълго пребиваване в Германия, Христо Димчев и жена му

...
След дълго пребиваване в Германия, Христо Димчев и жена му
Коментари Харесай

Българин се завърна от чужбина и изригна от Хисаря: Качеството на пътната настилка е много лошо!

След дълго престояване в Германия, Христо Димчев и жена му си купили къща в Хисаря и заживяли в известния балнеолечебен курорт, разположен в южните скатове на Същинска Средна гора.

" Като цяло сме доста удовлетворени ", отбелязва мъжът, само че има нещо, което му прави доста неприятно усещане - това са улиците и организацията на придвижването в града.

Стефан Димчев твърди, че качеството на пътната настилка в Хисаря е доста неприятно.

" Безбройни кръпки и лимби раздрусват тялото ви, когато се движите с автомобил по улиците ", написа той във Facebook. И попита: " Колко км улици има Хисаря? Може би 10? Дори и за тях ли не може да откри общината пари? ".

Мъжът споделя, че пред станцията на военните и пред минералния комплекс " Терме ди Хисар " е върволяк от погрешно паркирани коли върху уличното платно.

" Има паркинги. Толкова ли е мъчно да бъдат глобявани нарушителите? Южната врата, гордостта на града с голям спор сред пешеходци и коли. Ако ще се строи нещо предизборно, не е ли най-добре да се направи пешеходен надлез над крепостната стена, а портата да остане единствено за коли? ", прибавя той.

По думите му кръстовището при " Терме ди Хисар " е без видимост, за тези които идват по ул. " Камилите " от Юг. В тази връзка мъжът попита: " Колко ще коства едно огледало? ".

" На улица " Илин Паунов " - тъкмо при острия завой при публичния плувен басейн, някой е изкопал част от асфалта и го е зарязал по този начин, стеснявайки пътя тъкмо в острия завой. Никаква маркировка или предизвестие! Седи си по този начин може би повече от месец... На фона на тези недомислици - непрекъснатата осева линия по цялата улица " Камилите " на Юг от портата чак до Миромир наподобява като дребно неразбирателство. Защо? Трябва ли да чакаме да стане акцидент с цел да се направи нещо? А като се разхождам около южната крепостна стена не мога да не виждам какъв брой рисково е подкопана в долната си част. Все отново съм строителен инженер... Някой да се е замислял докога ще издържи по този начин и какво би станало, в случай че един ден въпреки всичко падне? ", приключва обявата си Стефан.

Хисарчани се съгласиха с написаното от мъжа, върнал се от Германия и заживял в Хисаря.

" Г-н Димчев, аз Ви приветствам за гражданската позиция и Ви поздравявам с " Добре пристигнали " в магнетичният град Хисаря. Не сте сами! Десетки сме фамилиите в града, които сме избрали Хисаря за наш дом, всред други български градове или чужбина! И има за какво! Хисаря е целунато от Бога място! И не се сещам за нито една причина, поради която хисарчани би трябвало да се съгласяваме или да " привикваме " с явно неправилните неща! ", написа в мненията под поста Нина Севова.

Вяра Гришина пък означи, че посредством изложение на неодобрение във Facebook нищо няма да се промени. 

" Вероятно сте прав в разсъжденията си, само че с цел да постигнете резултат няма да стане като недоволствате във фейсбук. С дребни бюджети, а и заради липса на бюджет съвсем една година е доста мъчно да се вършат огромни инфраструктурни вложения. Вероятно след слагане на новата водопроводна система е заложено преасфалтиране на улиците. А що се отнася до огледалото, то нищо не пречи да напишете едно публично, стимулирано предложение до кмета и да изчакате да видите каква ще е реакцията. Благоденствието на града зависи от всички нас ", добави Гришина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР