След дълги години най-накрая започнахме работа в академия на МВР,

...
След дълги години най-накрая започнахме работа в академия на МВР,
Коментари Харесай

Създават звено към МВР, което да брани културно-историческото наследство

След дълги години най-сетне започнахме работа в академия на Министерство на вътрешните работи, където бе събран профилиран курс по културно завещание. Ще разполагаме със съществено готови хора. Те ще правят необятен размер от задания. Това съобщи в ефира на БиТиВи служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той акцентира, че такива експерти са били нужни. По думите му те ще наблюдават беззаконията и тези банални и престъпни подпалвания на покриви, визирайки произшествия от околните години от Пловдив и София. В ръцете на полицията ще бъде цялото ни културно-историческо завещание, добави Минеков.

Служебният министър на културата посочи, че България е постигнала антирекорд. Той уточни, че през последните години над 60 000 артефакти са били изнесени в чужбина.

Той разяснява и тематиката за бюджета на Министерството на културата. Минеков съобщи, че през декември четворната коалиция е дала обещание да усили парите за просвета, само че това по този начин и не се е случило. Министърът уточни, че заплатите в министерството са мизерни.

Минеков съобщи, че МК ще помогне на потърпевшите от наводненията и други естествени бедствия културни обекти. Като проблем той посочи закон, който не му разрешава да отпусне повече от 30 000 лв.. Разполагам с милиона, само че закона ме стопира да ги дам, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР