След дълга пауза Шуменският зоопарк отново отвори врати за посетители,

...
След дълга пауза Шуменският зоопарк отново отвори врати за посетители,
Коментари Харесай

След четиригодишна пауза зоопаркът в Шумен отвори врати за посетители

След дълга пауза Шуменският зоопарк още веднъж отвори порти за клиент и, осведоми БНР.

По думите на шефът на общинското дружество " Паркове и обредна активност " Златин Кайряков през миналите четири години то не е функционирало поради неналичието на лиценз.

Той разясни, че с близо 180 000 лв. общински средства са били актуализирани към една трета от територията на зоокъта . В момента там има към 20 скотски типа, добави той. За възобновяване на останалата част от зоопарка ще се търси финансиране по оперативната стратегия " Околна среда ", сподели още Кайряков.

Зоопаркът в Шумен е първият в страната с контактна зона за птици, където гостите ще могат да имат по-близък допир до другите типове.

Проектите на Община Шумен са свързани със заграждения за балкански рис, за някои локални пойни птици и за създаване на езеро с редки предпазени водоплаващи птици. Срокът за кандидатстване е 23 август.

Шуменският зоокът е отворен за гости всеки ден от седмицата от 10:00 ч. до 18:00 ч. без входна такса. Контактната зона, в която децата ще могат да видят от близко зайците и морските свинчета ще работи единствено събота и неделя.
 Зоопаркът в Шумен получи лиценз
Зоопаркът в Шумен получи лиценз

Очаква се зоопаркът да отвори порти през май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР