След четири десетилетия война цивилните в Афганистан преживяха различни форми

...
След четири десетилетия война цивилните в Афганистан преживяха различни форми
Коментари Харесай

Гардиън за цивилните жертви в Афганистан: Талибаните искат да покажат, че не са се изплашили

След четири десетилетия война цивилните в Афганистан претърпяха разнообразни форми на страдалчество, породени от разнообразни настоящи лица. Въпреки това е ужасяващо, че през първата половина на тази година афганистанското държавно управление и интернационалните му сътрудници са умъртвили повече цивилни от талибаните и другите размирен фракции, в това число и от локалния клон на " Ислямска страна ", написа английският вестник " Гардиън " по отношение на оповестения отчет на Организация на обединените нации за цивилните жертви и ранени в Афганистан за първото шестмесечие на тази година, осведоми Българска телеграфна агенция.

Не е несъгласие или даже съвпадане, че толкоз доста хора са били убити или ранени, до момента в който договарянията с талибаните набират скорост. Съединените щати категорично показаха, че се придържат към военния напън като средство за основаване на преимущество (в преговорния процес). Талибаните се водят от същата логичност и желаят да покажат, че не са се изплашили. Безсмислено е да очакваш, че можеш да постигнеш дълготраен мир, като убиваш толкоз доста цивилни, както и да твърдиш, че талибаните употребяват цивилни като живи щитове и затова да не спазваш интернационалното право. Ясно е, че проправителствените сили нямат нито воля, нито процедури за предотвратяване на афганистанците, които би трябвало да пазят, отбелязва " Гардиън ".

Без нужното събиране на информация, следствие и понасяне на отговорност за случаите на раняване и причиняване на гибел, тези случаи ще продължат, предвижда английският ежедневник. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР