След бурни реакции както от демократи, така и от републиканци,

...
След бурни реакции както от демократи, така и от републиканци,
Коментари Харесай

Тръмп се отказа от орязване на бюджета за дипломацията

След бурни реакции както от демократи, по този начин и от републиканци, Доналд Тръмп се отхвърли от концепцията да редуцира с 4 милиарда $ бюджета за американската дипломация и помощта за задгранично развиване, съобщи Франс прес, базирайки се на изказване на Държавния департамент.

" Президентът реши да не дава ход на предложение за отменяне на някои средства, отпускани на Държавния департамент и Американската организация за интернационално развиване ", съобщи представител на американската дипломация.

В началото на месеца бюджетнияут офис на Белия дом разгласи неотложно заледяване на отпускани средства за тази бюджетна година (която приключва в края на септември) за редица стратегии - от мироопазващи интервенции до международното опазване на здравето и интернационалната битка против опиатите. В известието се намекваше, че замразяването може да се трансформира в отменяне.

Редица неправителствени организации, както и водещите представители на комисиите за външните работи на двете камари на Конгреса - демократи и републиканци пламенно настояха администрацията да преразгледа решението си.

Такова отменяне " би означавало да сеотрежат над 4 милиарда $ жизненоважни средства за американската външна политика ", обявиха представителите на тези комисии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР