След броени часове за 77-ми път ще се състои церемонията

...
След броени часове за 77-ми път ще се състои церемонията
Коментари Харесай

Кои са номинирани тази година за "Златен глобус"?

След броени часове за 77-ми път ще се състои церемонията по връчването на премиите " Златен глобус ".

Kои са най-отличаваните имена и кои са щастливите номинирани тази година?
Крисчън Бейл ядоса дъщерята на Дик Чейни с речта си на “Златните глобуси ” На церемонията Бейл беше отличен в категорията “Най-добра мъжка роля в комедия или мюзикъл ”
От 1944 година насам Асоциацията на холивудската задгранична преса присъждат премиите " Златен глобус " за достижения в региона на киното и малкия екран. До 1956 година те се дават единствено за кино филми, само че по-късно са добавени и награди за телевизия.

Първият филм, притежател на влиятелната премия, е " Песента на Бернадет " на режисьора Хендри Кинг.

Най-много пъти измежду дамите е оценена Мерил Стрийп – тя има 32 номинации и 8 пъти е печелила награди за водеща и поддържаща женска роля.

Сред мъжете класацията води Джак Никълсън със 17 номинации и 6 награди за водеща и поддържаща мъжка роля. Сред най-отличаваните артисти и актриси са още Том Ханкс, Джак Лемън, Леонардо Ди Каприо, Дъстин Хофман, Никол Кидман, Кейт Бланшет и Том Круз.

На обилна гала в Бевърли Хилс, Калифорния „ Златните глобуси” ще бъдат връчени за 77-ми път. За най-хубав филм в категория драма тази година ще спорят " Двама папи ", " 1917 година ", " Жокерът ", " Ирландецът " и " Брачна история ".

Според " Варайъти " филмовата борба ще бъде сред " Жокера " и " Ирландецът ", като по-голям % букмейкърите дават на " Ирландецът " на Скорсезе.

В изявление за " Гардиън " режисьорът разгласи, че това може би ще бъде последният му филм. Тази година 34 от продукциите на " Нетфликс " са номинирани, само че това заглавие е шансът на медията за " Оскар ". В същото време, обаче точно поради стрийминг платформата лентата е отказана от редица огромни вериги киносалони в Съединените Американски щати.

Интересна позиция дават и от " Ентъртеймънт ", които разгласиха прогнозите си, базирайки се на това кой би трябвало да завоюва и кой в действителност ще завоюва. Според тях огромният победител е " 1917 г.”, само че предвиждат, че " Ирландецът " ще победи.

Конкурентът му " Жокера " на режисьора Тод Филипс с Хоакин Финикс е най-печелившият филм по комикс, юридически в миналото. Той осъществя доходи от съвсем 2 милиарда $ в международен боксофис (от 1 060 470 910 долара). През декември „ Форбс” оповестяват, че продажбите на билети от " Жокера " надвишават 15 пъти сумата, нужна за основаването му.

В категория мюзикъл и комедия за победител се спряга " Имало едно време в Холивуд ".

За основна женска роля в драма тази година ще спорят Скарлет Йохансон, Синтия Ериво, Сърша Ронан, Шарлиз Терон и Рене Зелуегър. А в мюзикъл или комедия Ана де Армас, Акуафина, Кейт Бланшет, Бийни Фелдстийн и Ема Томпсън.

Сред актьорите за „ Златен глобус” в трагичен филм ще се борят Антонио Бандерас, Крисчън Бейл, Адам Драйвър, Хоакин Финикс и Джонатан Прайс, а в мюзикъл и комедия – Даниел Крейг, Леонардо ди Каприо, Роман Грифин Дейвис, Тарън Еджъртън и Еди Мърфи.

За най-хубав режисьор ще се избира сред Бонг Джуун-хо, Сам Мендес, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино и Тод Филипс.

В категориите за чуждоезичен филм в конкуренция са " Сбогуването ", " Клетниците ", " Болка и великолепие ", " Паразит " и " Портрет на една огнена жена ". За най-хубав анимационен филм претендират " Замръзналото кралство 2 ", " Как да си дресираш змей: Тайнственият свят ", " Цар лъв ", " Играта на играчките 4 " и " Търсенето на Линк ".

Силна година и за категорията мини сериал или тв филм, където ще се надпреварват " Чернобил ", " Решаващият глас ", " Параграф 22 ", " Вердън " и " Невероятно "

Критици означават, че на тазгодишните номинации липсва женското посланичество както в най-хубавия режисьор, по този начин и в категорията за най-хубавите сюжети.

„ Златните глобуси” се считат за предвестител на „ Оскари”-те, само че за съпоставяне журито им се състои от 96 чифта очи, а вота на Академията се дефинира от над 6 000 членове.

Любопитен факт е, че тази година за първи път в менюто за церемонията ще се сервират единствено ястия на растителна основа. Сред кулинарните оферти са ризото с диви гъби, запечено брюкселско зеле и моркови и студена чорба от жълто цвекло.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР