След близо година отсъствие родният боксьор Тервел Пулев се завърна

...
След близо година отсъствие родният боксьор Тервел Пулев се завърна
Коментари Харесай

Тервел Пулев се завърна на ринга с нокаут срещу Ходжгрийн в третия рунд

След близо година неявяване родният боксьор Тервел Пулев се завърна победоносно на професионалния кръг в Съединени американски щати, нокаутирайки представителя на домакините Джоел Ходжгрийн в края на третия рунд. Мачът се организира в зала " Хангар " в Коста Меса, Калифорния, а за българина това бе 17-и триумф в кариерата (14 с нокаут).

В първи рунд Пулев мъчно намираше противника, който се навеждаше в опит да заобикаля удари. Все отново, нашият представител пласира добър ляв прав в главата на американеца, което бе сигнален сигнал за него и щаба му. Ходжгрийн поддържаше добра отдалеченост, само че това не попречи на Тервел да го разлюлее в самия завършек на втория рунд. Гонгът спря по-малкия от братята Пулеви да довърши нещата в своя изгода още тогава, а реферът направи няколко забележки на американеца за непрекъснатите му навеждания.

В третия рунд Тервел откри Ходжгрийн с тежко дясно кроше, което го прати в нокдаун. Американецът съумя да се изправи на крайници, само че от щаба му хвърлиха бялата забрадка в края на рунда, преценявайки че той няма сили за повече в срещата.

След края на дуела нашият боксьор призна, че е получил тежък удар първоначално и има подозрения за пукнато ребро. " Понесох доста тежък, мощен удар още при започване на мача. Действително, подозренията са за пукнато ребро, само че занапред ще стане ясно дали е по този начин. Просто болката, която изпитвам е доста мощна и би трябвало да се откри от какво е ", разяснява той директно в ефира на утринния блок на bTV, минути след триумфа си.

Така Тервел Пулев, чийто брат Кубрат бе в ъгъла му, се завърна триумфално на кръга след 334 дни пауза. Неговият баланс е към този момент 17-1 (14 с нокаут), като успеха над Ходжгрийн бе и реванш за единственото му проваляне досега, пристигнало в предходния му мач против Сергей Ковальов след единомислещо съдийско решение.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР