След близо две седмици публични разправии управляващата коалиция - Продължаваме

...
След близо две седмици публични разправии управляващата коалиция - Продължаваме
Коментари Харесай

Управляващите най-сетне се разбраха за отпускането на над 1 млрд. лв. за пътищата

След близо две седмици обществени разправии ръководещата коалиция - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България " - най-накрая са се договорили за изплащането и контрола на общо над 1 милиарда лева към пътни компании за остарели контракти за настоящи поправки.

Решението е взето късно нощес на съдружен съвет и планува половината от сумата да се заплаща след мнение на комисията по районна политика в Народното събрание, а не по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, както предвиждаше в началото предлагането на " Продължаваме промяната " от края на предходната седмица. Председател на комисията по районна политика е Настимир Ананиев, депутатът от първата по величина политическа мощ.

В досегашните текстове за парите за пътищата се планува още Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да заплати от бюджета си 50% от сумата по договорите, подписани за ремонт и поддръжка на пътищата, както и 100% от всички отговорности, зародили по договорите за доставка и монтаж на пътни знаци и мантинели и полагане на хоризонтална маркировка. Контролът на останалата половина, в случай че се одобри контрактуваното на съдружния съвет, следва да се прави по две линии: комисия, формирана от Министерството на финансите и Министерството на районното развиване и комисията по районна политика в Народното събрание.

Първа стъпка към очертаващото се решение на проблема, който докара до още взаимни офанзиви сред " Продължаваме промяната " и " ИТН ", се чака да вземе таман комисията по районна политика на съвещание от 13.15 часа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР