След близо 30 г. в изкуственото езеро на Кенана отново

...
След близо 30 г. в изкуственото езеро на Кенана отново
Коментари Харесай

Пуснаха лодка в езерото на Кенана

След близо 30 година в изкуственото езеро на Кенана още веднъж има лодка. Засега тя е една и надали ще плува, защото езерото е изсъхнало.

Плавателният съд е от Поморие, излиза наяве от надписа му, той дебаркира на Кенана тези дни.

Млади ротарианци желаят да разсънят за нов живот емблематичното за хасковлии езеро, като го трансфорат в атракцион. Те разполагат с 10 000 лева - сума, с която няма по какъв начин то да върне предходния си искра, само че която е задоволителна обектът да има прелъстителен тип. Езерото е изоставено от години, обрасло е с растителност, а преди време даже бе заградено за потребностите на просъществувало за малко лятно кино.

За концепцията си младежите даже проведоха публично разискване измежду хасковлии. Повечето от тях, както сподели и наша анкета, желаят езерото да бъде възобновено в предходния си тип с водните колела. Затова обаче са нужни доста средства, план, а също по този начин би трябвало да се откри вид за стопанисване на обекта, който е общинска благосъстоятелност.

Като няма пари за водни атракции, дано е изсъхнало, само че да не е по този начин занемарено, разясняват хасковлии самодейността с лодката. Парк Кенана е място за разходка и спорт за жителите на града, а езерото продължава да е обичаното макар положението си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР