След близо 3 месеца и половина в ареста бившият министър

...
След близо 3 месеца и половина в ареста бившият министър
Коментари Харесай

Окончателно, Нено Димов остава под домашен арест

След близо 3 месеца и половина в ареста някогашният министър на околната среда и водите Нено Димов ще се прибере у дома, откакто Апелативният профилиран съд потвърди днес решение от 15 април т.г., с което той бе пуснат под домакински арест. Той би трябвало да напусне ареста до края на деня. Мотивите на апелативния профилиран съд ще бъдат оповестени по-късно. 

Нено Димов беше упрекнат в качеството си на министър на околната среда и водите в умишлена занемареност, довела до водната рецесия в Перник. Според прокуратурата Димов не е извършил отговорностите си да приключи подаването на вода за промишлени потребности, макар че е бил осведомен, че притокът в язовир " Студена "  е доста по-малък от разхода на вода.

Освен него прокуратурата проверява Иван Витанов, някогашен шеф на ВиК-Перник и Севделина Ковачева, изпълняващ длъжността кмет на града по време на изборите през 2019 година Двамата са на независимост от средата на февруари. Тогава Витанов бе пуснат против 20 000 лева гаранция, а Ковачева против най-леката мярка за неотклонение " подписка ". 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР