След бетона по родното Черноморие, багер се появи в района

...
След бетона по родното Черноморие, багер се появи в района
Коментари Харесай

Багер край Рилските езера взриви социалните мрежи

След бетона по родното Черноморие, екскаватор се появи в региона на Седемте рилски езера. Снимки на машината се появиха в обществените мрежи и провокираха следващата порция отвращение. Екоактивисти и жители започнаха да задават въпроси - ще има ли строителство към естественият обект и задава ли се следващият еко скандал в страната?
Седемте рилски езера са част от стоте национални обекта.

Багерът е бил видян към езерото Бъбрека.

Пред БНР шефът на Национален парк “Рила” Красимир Андонов отсече - няма да се строи, няма да се построяват нови пътеки. Багерът е там, с цел да се укрепнат към този момент съществуващите такива.

“В региона към езерото Бъбрека, откъдето са фотосите, се поставя наедрял и малък камък, както е по план. Ще бъдат сложени и дървени загради, с цел да могат туристите да вървят по маркирания самостоятелен маршрут. Не желая хората да си мислят, че построяваме някакви бетони или ще се строи ", съобщи още шефът на парка.

Проектът е за избавяне на езерата от ерозия, която е обхванала почвата поради засиления туристически поток. Бил е препоръчан за публично разискване още предходната година. Финансирането му не е по никакъв начин малко. Според информация на в. “Сега” става дума за контракт на стойност 2 535 644 лева без Данък добавена стойност. Фирмата-изпълнител е “Юнайтед пропърти груп”.

Фирмата печели плана при започване на 2019 година Собственик на сдружението е Христо Янков, демонстрира информация в Търговския указател.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР