След атаките Русия не го използва за доставки на оръжие,

...
След атаките Русия не го използва за доставки на оръжие,
Коментари Харесай

Киев имал капацитета да унищожи напълно Кримския мост, твърди украинската служба за сигурност

След офанзивите Русия не го употребява за доставки на оръжие, сподели началникът на СБУ Василий Малюк
Украйна има капацитета и потенциала изцяло да унищожи Кримския мост, сподели в изявление шефът на украинската работа за сигурност СБУ/, предава УНИАН.

" След офанзивите на Кримския мост Руската федерация не го употребява за доставки на оръжие и средства за проваляне. До този миг за денонощие оттова са прекосявали от 42 до 46 влака, които превозваха оръжие и муниции. Сега минават единствено по 4-5, като четири от тях са пътнически, а един за товари за общо ползване ". Това съобщи началникът на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк в изявление за Факт ICTV, излъчено в ефира на телемаратона, цитира го украинската държавна осведомителна организация.

" Към днешна дата врагът въобще не употребява Кримския мост за доставка на оръжие ", означи той.

В същото време показва, че руснаците работят над цялостното възобновяване на моста в Крим. Ако това бъде реализирано, реакцията на украинската страна няма да закъснее, излиза наяве от думите на Малюк.

" Когато те възстановят опорите, е допустимо още веднъж да стартират да транспортират въоръжение. Тогава, от наша страна ще им кажем " Привет ". Всичко с времето си, дайте да не избързваме. Имаме капацитет за цялостното заличаване на моста, несъмнено ", разяснява Малюк.

През февруари ръководителката на Обединения координационен пресцентър на Силите на защитата на Украйна на юг и в Херсонска област, Наталия Гуменюк съобщи, че Русия се приготвя за заличаването на Кримския мост.

По думите й тогава руснаците са почнали да строят железопътна линия в окупираните Запорожка и Херсонска области поради това, с цел да могат да избегнат цялостна обсада при положение на заличаване на моста. По-рано командващият на Военноморските сили на Украйна вицеадмирал Алексей Неижпапа анонсира " провал " на Кримския мост още през тази година.

Темата за разрушаването на моста на Керченския проток беше предмет на разискване и на висшите немски командири предишния месец, с чийто запис се снабди съветската страна и го огласи, като по време на записания диалог генералите обсъждаха точно удар по оборудването на с ракети " Таурус ". Това създаде скандал в Берлин, защото канцлерът на Германия Олаф Шолц се опълчва на потреблението на немски оръжия и муниции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР