След ареста на Бойко Борисов репресиите на МВР тръгнаха из

...
След ареста на Бойко Борисов репресиите на МВР тръгнаха из
Коментари Харесай

Мараджиев: МВР иска да ме отстрани като кмет

След ареста на Бойко Борисов репресиите на Министерство на вътрешните работи потеглиха из страната!

Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Стамболийски Георги Мараджиев е безапелационен, че против него се упражнява полицейски напън с концепция да бъде отхвърлен и от двете си длъжности.

Идеята е следната – да бъде формирано досъдебно произвеждане, след това да бъда измамен под правосъдна отговорност и отхвърлен от служба, с цел да се обезглави Политическа партия ГЕРБ на територията на пловдивска област.

Това сподели самият той след следващ – четвърти разпит, в полицията в Пловдив по отношение на репресиите, извършени от Министерство на вътрешните работи по време на изборите през ноември предходната година.

Питаха ме дали съм организира интензивно мероприятие против полицията. Ако аз или някой различен по някакъв метод е попречил полицейска инспекция, ние щяхме да имаме протоколи, такива няма. Имаше жандармерия в Ново село, спомняте си, при претърстването на магазина на наш симпатизант, сподели Мараджиев.

Икономическа полиция нахлу в домовете на над 15 индивида за 4 дни в Стамболийски. В Ново село беше черешката на тортата. Претърсиха магазин на наш симпатизант, даже не член. Навремето беше консултант в Общински съвет Стамболийски, от дълго време не е.

Нахлуха, направиха обиск, протоколите даже не се дадоха на лицето. Останаха си в Икономическа полиция.

Сега желаят да изкарат спонтанната реакция на хората тогава за проведена опозиция. Това е предисторията. И в този момент – след няколко месеца – се търси метод някой да бъде упрекнат за пречене на полицейската инспекция, сподели Мараджиев.

А тази инспекция беше даже завършила, когато хората излязоха, добави той. Призовани са над 15 индивида, дори не им знам имената.

Над 100 индивида от Раковски бяха извикани тогава в Икономическа полиция, спомняте ли си? И в този момент – месеци по-късно желаят да изкарат, че някой пречил на полицейска инспекция, сподели Мараджиев.

Те Борисов арестуваха, че мен ли – отговори Мараджиев на журналистически въпрос дали се тормози от арест.

Страхувам се от нещо друго – че всички тези събития водят към една полицейщина, каквато бяхме не запомнили, сподели той.

Предния път бях разпитван в Криминална полиция, в този момент – в Икономическа. Лично аз съм подал сигнал до Главна прокуратура против шефа на районно управление (на МВР) Стамболийски, той е трансфериран на Районна прокуратура, а оттова – в Икономическа полиция, разкри още Георги Мараджиев.

Знам, че ще има предварителни избори – ще ги спечелим.  сподели още Георги Мараджиев.

Спечелването на 11 кмета от общо 17 в пловдивска област очевидно нервира доста хора, добави той.

Мараджиев преплолага, че днешните дейности по отношение на него са поради подадения от самия него сигнал против шефа на районно управление (на МВР) Стамболийски.

Но тези хора (полицаите – б.р.) не са отговорни, отговорни са тези партизански ръководители, които им спускат дилемите, заключи Георги Мараджиев. Имам една молба – дано ме назначат за 6 месеца началник на Министерство на вътрешните работи. За 6 месеца ще трансформира тази система, добави той.

От изчегъртването излизат мазоли, когато се пукнат – доста повече боли, уточни кметът на Стамболийски след следващия му четвърти разпит от ноември м.г. насам.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР