След абсолютния фурор, който предизвика на премиерата си през ноември

...
След абсолютния фурор, който предизвика на премиерата си през ноември
Коментари Харесай

Книгата на мечтите се завръща в зала 1 на НДК

След абсолютния възторг, който провокира на премиерата си през ноември м.г., вдъхновяващият мюзикъл за силата на любовта " Книгата на фантазиите " се завръща с второ зрелище на 3 април. Поради огромния интерес и мащаба на истинската авторска българска продукция, мястото още веднъж е зала 1 на НДК, оповестяват уредниците.
" Книгата на фантазиите " споделя вълнуващата история на млад идеалист, който открива в любовта силата да се оправи с всички провокации по пътя си. Вълшебният мюзикъл с истинска концепция, авторска музика и голям надарен каст омагьоса аудитория от всички възрасти на премиерната си дата.
В центъра на " Книгата на фантазиите " е дребният Пат, сираче, което живее на улицата, само че мечтае да стане извънреден цирков актьор. Историята му се развива в Европа при започване на ХХ век, където по пътя си Пат се сблъсква с колоритни герои, заплашителен изверг и трудности, значими уроци, правилни другари и с... огромната обич.
Режисьор на мюзикъла е Уест Хайлър, режисьор на бродуейските мюзикъли " Шрек " в Националната опера и балет, " Авеню Кю " и " Спонджбоб " в Столичния куклен спектакъл, както и на " Paramour " - първия мюзикъл на Цирк дьо Солей, поставян на Бродуей. Спектакълът е копродукция сред Fest Team и Dance Station. Зад истинския сюжет на първия фамилен български авторски мюзикъл с пъстроцветен опит и развинтено въображение стоят Ана Дончева и Ралица Мерджанова. И двете дълги години се занимават с изкуство и танци - някогашни елитни състезатели по спортни танци, част от националния тим на България и професионални танцьори в Dancing Stars, VIP Dance и Bailando. Като драматург по концепцията на " Книгата на фантазиите " с тях работи Александър Чобанов, а композитори са Петя Данкова, Адриан Гугов и Александър Васев. За хореографията дават отговор Ралица Мерджанова, Реми Тоин, криейтив съветник е Милен Данков. Сценографка е Елица Георгиева, а художник костюми - Сърджан Кръстевски. Проектът се реализира с поддръжката на Столичната община.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР