След 8 години пауза българският премиер Бойко Борисов и руският

...
След 8 години пауза българският премиер Бойко Борисов и руският
Коментари Харесай

Борисов към Путин: Добре е да знаете какво правим за газовата инфраструктура

След 8 години пауза българският министър председател Бойко Борисов и съветският президент Владимир Путин още веднъж се срещнаха. Борисов е на посещаване в Москва дружно с няколко от министрите от кабинета.

" Много съм щастлив, че след дълга пауза откликнахте на нашата покана. Надявам се, че и вашето посещаване в Русия, срещата ни и договарянията ще основат положителни условия за по-нататъшното развиване на нашите връзки, освен това в доста насоки, в това число стопанска система, политическите контакти, културната сфера, филантропичната област ", сподели съветският президент.

Темите за Западните Балкани, битката с тероризма и Сирия бяха акценти в диалога сред Борисов и Путин в Кремъл, оповестиха от държавната осведомителна пресслужба.



Българският министър-председател означи, че това е третата среща посред им и уточни, че в този момент двете страни могат да си сътрудничат и по тематиката „ Западни Балкани “. Той срещна Владимир Путин с целите по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно с построяването на планове за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност в района. „ Русия постоянно е имала своето въздействие в Европа и по тази причина е добре да знаете какви планове вършим с сътрудниците в Европа по развиването освен на инфраструктурата цифрова, жп линии, автомагистрали, само че и газовата инфраструктура. В сферата на сигурността и битката с тероризма работим доста добре с вашите служби, както и в региона на туризма и земеделието “, сподели още българският министър председател.



Путин и Борисов разискаха и опциите за разширение на съдействието в областта на сигурността както на европейско, по този начин и на междудържавно равнище. Премиерът Борисов уточни, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани главно към предварителна защита на тероризма - посредством битка с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

„ Надявам се тази среща да сътвори положителни условия за развиване на нашите връзки “, съобщи съветският президент. Той уточни, че това може се реализира в областта на стопанската система, културата и духовните връзки. Той, сходно на премиера Дмитрий Медведев по-рано и за разлика от Бойко Борисов, не навлече в конкретика за обсъжданите тематики пред камерите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР