След 5-годишни проучвания Институтът за рударство и металургия (ИРМ) в

...
След 5-годишни проучвания Институтът за рударство и металургия (ИРМ) в
Коментари Харесай

Японци намериха злато за 720 млн. долара на 180 км от София

След 5-годишни изследвания Институтът за рударство и металургия (ИРМ) в сръбския град Бор и японският университет „ Акита “ реализираха невероятни резултати.

На повърхност от 10 000 квадратни километра, благодарение на два японски спътника, е намерено огромно количество руда сред Бор, Майданпек, Дунав и Тимок. Ако се употребява най-хубавата технология, от там могат да се извлекат към 90 000 тона мед и близо 4 тона злато – струващи над 720 млн. $.

Преди пет години въз основата на контракт, подписан сред Сърбия и Япония, стартира план на стойност 5 млн. $, чиято цел беше проучване на региона за задачите на добива на метали.

С помощта на два спътника беше намерено, че над 720 млн. $ са „ заровени “ в минните находища, изяснява доктор Миле Бугарин, представен от македонския „ Вечер “.

Той показва, че идната фаза би трябвало да бъде избор на най-хубавата технология, което след подсилване на землището би трябвало да извлече мед, злато и несъмнено количество сребро.

Сръбски специалисти за изпратени в Япония на образование, а на института са отпуснати 1,5 млн. $ за присъединяване в плана.

Редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР