След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да

...
След 4 дни, в които БАБХ не бяха допуснати да
Коментари Харесай

Благодарения на жандармерията пак БАБХ обработва товарите на Капитан Андреево -

След 4 дни, в които БАБХ не бяха позволени да обработват товари на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", чиновниците към този момент работят. Това оповестиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на организацията и локалната полиция.

На място има засилено наличие на жандармерията. " Жандармерията върна трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кап. Андреево ", сподели министър Демерджиев.

До влизането ѝ на пункта се е стигнало след спорове сред представители на компанията, която е оперирала по контрола на пункта, и чиновници на БАБХ. " Има екипи на жандармерията на пункта, с цел да поддържат публичния ред, защото сред разнообразни групи чиновници на сдружения, на държавната организация пораждат периодически спорове. Ние не може да си позволим тези спорове да ескалират и да доведат до по-серизоно напрежение и до някакви последствия ", изясни Демерджиев.

За естеството на споровете уточни: " Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата в разнообразни противоправни дейности, в това число наличие на многочислени лица от частно сдружение, които респектират с наличието си, заплашват физически чиновниците на БАБХ – това са част от сигналите ".

Съдът върна „ Евролаб 2011 “ като оператор по товарене на „ Капитан Андреево “

Министърът е заварил още при встъпването си в служба казуса с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. " От втори август се борим с казуса. Той ескалира към в петък, само че в събота през нощта беше решен и резултатите сега са извънредно позитивни ”.

Напрежение е имало и измежду водачите „ Присъствието на жандармерията прекрати и това неодобрение от страна на водачите ", сподели още Демерджиев. Той посочи, че в този момент към този момент камионите минават без усложнения, а Жандармерията ще остане на пункта, колкото е належащо.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР