След 2035 година в Европейския съюз (ЕС) ще могат да

...
След 2035 година в Европейския съюз (ЕС) ще могат да
Коментари Харесай

ЕС решава за автомобили с двигатели с вътрешно горене, но със синтетични горива

След 2035 година в Европейския съюз (ЕС) ще могат да се употребяват коли с мотори с вътрешно горене, само че единствено в случай че те се задвижват с по този начин наречените синтетични горива. Това предлага Европейската комисия по искане на Германия.

Берлин спря процеса по приемането на новите правила, които би трябвало да сложат завършек на производството в Европейски Съюз на коли, задвижвани с бензин и дизел след 12 години. Новите оферти ще бъдат гласувани на следващия ден от Европейския съвет.

Германия приключва съпротивата си против
новите правила от 2035 година в Европейски Съюз
да спре производството на коли с мотори с вътрешно горене. Страната с най-голямата автомобилна промишленост в Европа съумя да се споразумее с Брюксел от възбраната да бъдат изключени колите, които се движат на синтетично гориво.

“Постигнахме съглашение с за бъдещата приложимост на синтетични горива за колите. Започваме работа за приемането допустимо най-скоро на стандартите за въглероден диоксид за колите. Комисията ще предприеме незабавни дейности с нужните правни стъпки за използване на съглашението за синтетичните горива ”, сподели Тим Макпи – представител на Европейска комисия.

Според немския министър на превоза Фолкер Вининг ще има гаранции, че след 2035 година новите коли, които употребяват синтетични горива, няма да могат скрито да карат с бензин или дизел.

Синтетичните горива, чието произвеждане се усилва през последните години, са въглеродно неутрални. С разпоредбите за произвеждане единствено на електрически автомобили и на коли на синтетични горива Брюксел
цели незабавно понижаване на нездравословните излъчвания
от пътния трафик, с цел да може Европейски Съюз да стане климатично безпристрастен до 2050 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР