След 15.00 часа на Летище София, с директен полет от

...
След 15.00 часа на Летище София, с директен полет от
Коментари Харесай

Съдружникът на Божков вече e в София, конвоират го от летището

След 15.00 часа на Летище София, с пряк полет от Дубай, кацна Георги Попов. Той е съучастник на Васил Божков и обвинен дружно с Божков по досъдебното произвеждане за проведена незаконна група, на която Божков е началник и която се е занимавала с данъчни закононарушения, отбягване на заплащания на отговорности за образуване на хазартни игри и други такива.

Божков и Попов бяха дружно в Дубай. Според информацията, която имаме по време, на правосъдна процедура по настояването за екстрадиция в България, Георги Попов е дал единодушието си да бъде екстрадиран. В разследване, на което на 5 май управляващите в ОАЕ са уведомили за това българската прокуратура.



Тази заран на интернационалното летище в Дубай Попов беше предаден на командировани чиновници на Главна дирекция " Охрана ", които го конвоираха по време на полета до София.

През консулското ни посланичество му е бил публикуван краткотраен паспорт, с който да може да се прибере в България.

Попов ще бъде отведен в Националната следствена работа, където в наличието на юрист ще му бъдат повдигнати обвинявания и ще бъде арестуван за 72 часа. Прокуратурата ще реши дали да му дефинира по-лека мярка за неотклонение, като парична гаранция, домакински арест или подписка, или ще изиска от Специализирания углавен съд установяване на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР