След 14-годишна пауза Данаил Милушев се заврърна в българския клубен

...
След 14-годишна пауза Данаил Милушев се заврърна в българския клубен
Коментари Харесай

Дани Милушев: Надявам се да предам натрупания опит

След 14-годишна пауза Данаил Милушев се заврърна в българския клубен волейбол. Диагоналът ще бъде част от Дунав (Русе), като показа в особено изявление за предаването на DIEMA SPORT 2 – " Златният гейм ", че се надява да успее да съобщи опита си на по-младите момчета.

" След толкоз години в чужбина, играх в Италия, Испания, Франция, минах и през Турция, Корея и Япония, счетох, че е извънредно време да се завърна в България. Хем да съм по-близо до фамилията си, хем да предам и насъбрания опит. Подписах в тим с млади състезатели и има съществени упоритости да развива волейбола в Русе ", стартира Милушев.

" Още преди година-две имах оферта от Лукойл. Но тогава смятах, че съм още млад и можех да играя на високо равнище в мощни тимове. Получих контузия, не можех да играя. Когато си в чужбина, си наемник. За тях е значимо чужденецът да е водеща фигура. В последните две години нещата не се получаваха. Контузиите бяха съществена пречка. Връщането ми в България бе и душевен нещата да потръгнат. Мисля, че ще съм потребен на младите момчета в Дунав ", добави волейболистът.

" Всички добре знаем аргументите да вършим прехвърляния в чужбина – финансовата страна. В Европа се оферират по-добри условия и всички са поблазнени от това. За жал, в България към момента не може да осигуряваме такива условия на състезателите. Всяка страна със мощен народен тим има и мощен вътрешен шампионат. Всичко е въпрос на пари. Ако у нас се извадят положителни пари, мисля, че множеството състезатели от националния, ще се завърнат. В последна сметка кариерата на спортистите е по-кратка. На 35 години един тип ставаш пенсионер и оттова насетне пътят е тежък. Едно да си привикнал на един режим и прекосяването от другата страна е много тежко ".

" Годината е била 2004-2005, играех за тима на Бургас – Лукойл. 2 години играх там, изиграх три финала, нито един не завоювах – купа и два пъти състезание. Отборът на Левски бе доста мощен тогава – там се състезаваха Тошко Алексиев, Боян Йорданов. Не бяхме тръгнали да вършим кариери в чужбина. Бяхме на по 20 години. Отборът на Левски имаше добра сплав от млади и по-опитни и бе хегемон в нашия шампионат. Надявам се тази година нещата да са положителни за тима на Русе. Да възродим тима. От много години не е имало тим в елита и с моето връщане да разпространяваме спорта в града ", приключи Милушев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР