След 13 успешни години, НПО е готова да издигне пациентското

...
След 13 успешни години, НПО е готова да издигне пациентското
Коментари Харесай

Пациентската организация е с ново ръководство

След 13 сполучливи години, Неправителствени организации е подготвена да издигне пациентското придвижване в идващия стадий на развиване и резистентност и като поръчител за най-хубавия интерес на българските пациенти
Извънредното общо заседание на Националната пациентска организация, което се организира на 18 март 2023 година, избра ново управление на най-голямото пациентско обединяване у нас с мандат до края на 2024 година Промените в Управителния съвет на сдружението са към този момент факт след вписването в Търговския указател и указател на ЮЛНЦ към Агенцията по вписванията.
За ръководител на Управителния съвет е определена Владислава Цолова, която е един от впечатляващите цивилен водачи у нас. Тя ръководи Асоциация „ Аутизъм през днешния ден “ – гражданска организация, която е в основата на подобряването на грижите за децата с аутизъм у нас. Владислава Цолова е финансист с повече от 15 години опит в региона на банковото дело.
За заместник-председатели на сдружението са определени доктор Иван Вецев, който бе доскорошен ръководител на УС и Лидия Витанова – ръководител на сдружението „ Заедно против саркома “. Лидия Витанова е експерт в региона на маркетинга и връзките с над 15 годишен опит във водещи интернационалните компании в България. Към Управителния съвет на организацията се причислява още пациентският покровител Александър Миланов, който от дълги години дава отговор за донорските стратегии и европейски планове в Неправителствени организации, както има опит в работата в авторитетни неправителствени организации в България. От предходния състав на УС, с изключение на доктор Иван Вецев, които заради професионалните си отговорности отстъпи председателското място, мандатът продължава и юрист Андрей Дамянов, който и към настоящия миг съставлява национално представителните пациентски организации в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.
На фотографията от ляво на дясно: адв. Андрей Дамянов, Александър Миланов, Владислава Цолова, Лидия Витанова – членове на УС, доктор Станимир Хасърджиев – шеф на НПО
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР