След 13 години членство в България все още липсва обществената

...
След 13 години членство в България все още липсва обществената
Коментари Харесай

Йотова: В България все още липсва обществената дискусия за ролята ни в Европейския съюз

„ След 13 години участие в България към момента липсва публичната полемика за ролята ни в Европейския съюз . Затова и разделянето на „ ние в България “ и „ те в Брюксел “ е толкоз огромно. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на представянето на сборника „ Живи архиви. Национален списък от мемоари за процеса на присъединение на България към Европейския съюз “, предадоха от пресцентъра на президентството.

Книгата, издание на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи взаимно с Центъра за високи достижения „ Жан Моне “ към катедра „ Европеистика “ на СУ „ Св. Климент Охридски “, е събрала изявленията на персони, съдействали за европейската интеграция на България .

 
„ Много очаквания и запаси, тежки договаряния с европейските институции, дълго увещание на всяка страна членка, че мястото на България е в Европейски Съюз – след този нелек път у спяхме да се присъединим към европейското семейство с помощта на напъните на доста отдадени хора “, акцентира Илияна Йотова.
 
Вицепрезидентът съобщи, че след 13 години участие България би трябвало да бъде деен участник в дебатите за смяната на Европейския съюз, който в този момент не дава отговор на условията на своите жители. „ Разговорът за бъдещето на Европейски Съюз е диалог за общите работещи политики, които да създадат общността устойчива на рецесиите. Оказва се, че за над 60-годишната си история Европейски Съюз не е съумял да си построи задоволително защитни механизми “, уточни Илияна Йотова.-->

 
Пред дипломати, представители на интернационалните организации, на български институции и неправителствения бранш вицепрезидентът Йотова показа опита си на един от първите определени представители на България в Европейския парламент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР