След 100 дни управление нараства одобрението към работата на кабинета

...
След 100 дни управление нараства одобрението към работата на кабинета
Коментари Харесай

Със 7% се повишава доверието в правителството за първите 100 дни управление

След 100 дни ръководство нараства утвърждението към работата на кабинета „ Борисов 3 “. 42% утвърждават активността на държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Това демонстрират данните от извършено изследване на организация „ Барометър България “ в интервала 11-15 август 2017 година Ръстът спрямо началото на мандата е 7 пункта. 48% от интервюираните декларират, че не утвърждават, а 10% не дават нито позитивна, нито негативна оценка за работата на третия кабинет на Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос „ Одобрявате ли работата на държавното управление през първите 100 дни ръководство? “.

За пръв път българско държавно управление, по-късно на Симеон Сакскобургготски, се радва на възходящо равнище на утвърждение след първите 100 дни. Министър-председателят Бойко Борисов е обичайно е с най-голям рейтинг измежду представителите на кабинета. Това най-вероятно се дължи на мощната външнополитическа активност, която развива министър председателят – визитите му в Германия, Франция, Турция и срещите на високо ниво. Обявената от държавното управление и Бойко Борисов „ война “ с административната тежест явно способства за позитивната оценка на работата на този кабинет. Борбата с бюрокрацията е залегнала и в стратегиите на ръководещите ГЕРБ и Обединени патриоти и е обект на народен консенсус.

Покачва се утвърждението и към вицепремиера Красимир Каракачанов. Той обичайно е от водещите рейтингови политици, само че евентуално рационалната му позиция за преразглеждане милиардите разноски за ескадрилата самолети въздейства позитивно. За това способства и лансираното желание в качеството му на боен министър за възобновяване на българската военна индустрия. Подписването на Договора за добросъседство с Македония, с който прилежащата република признава публично общата ни история, също е оценена от гласоподавателите. Този акт като цяло покачва утвърждението към целия кабинет, а също и към премиера Бойко Борисов, подписал документа. Това е едно от сплотяващите неща, харесвано от болшинството българи, за изтеклите 100 дни ръководство. Дори недоволството от дейностите на другият вицепремиер, отговарящ за демографската и икономическа политика, който също от квотата на Патриотите в това държавно управление - Валери Симеонов, против шумните курортни нощни заведения очевидно се останало в дребния кръг на фейсбук закачки.

Повечето българи нямат отношение към казуса с регулирането на морския туризъм и по-скоро позитивно са оценили стабилизиращите дейности на държавните органи на фона на дългогодишното безучастие пред очите на цялото общество. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също е един от одобряваните членове на кабинета „ Борисов 3 “. Дейността на ръководеното от нея ведомство за улеснение на процедурата по издаване и възобновяване на български персонални документи за сънародниците ни, живеещи отвън страната, е високо одобрявана.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев също обичайно печели благосклонностите на българските жители и се подрежда в първата петица по одобрявани членове на министерския съвет.

Той бе посочен от премиера и за ръководител на Съвета за административна промяна, каквато промяна среща утвърждението на българите. Избирателите са изморени от предходните години, в които непрекъснато имаше избори, и правят оценка стабилността, която дава държавното управление за естествена икономическа активност. Бичът на българското общество – безработицата, към този момент е сменен с липса на работна ръка в цели браншове на стопанската система, което от своя страна също вдъхва оптимизъм и очаквания за развиване и респективно изяснява данните от проучването. Обявеното още при започване на мандата 24% нарастване на минималните пенсии налива спомагателни благосклонности от страна на засегнатите стотици хиляди българи. Също е ситуацията и с нарастването на заплатите на учителите в България, които са почти 130 хиляди души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР