След 10-11 ноември ще настъпи пълен обрат във времето, прогнозира

...
След 10-11 ноември ще настъпи пълен обрат във времето, прогнозира
Коментари Харесай

Последно! Топ синоптик каза кога се обръща времето

След 10-11 ноември ще настъпи цялостен поврат във времето, предвижда синоптик. 

Продължава топлото време за ноември месец като денем температурите тук-там стигат до 25 градуса, а средните  за месеца са сред 10 и 15 градуса.Днес времето също е топло, като ни чакат стойности от 20-25 градуса. Това е с към 8-10 градуса по-високи от естествените за сезона.
-->
" Намираме се във вихъра на сиромашкото лято. Това ще продължи, макар предстоящите превалявания през почивните дни, които ще намалят температурите - дневните ще бъдат към от 14 до 19 градуса в обитаемоте места, а по планините ще превали и влажен сняг. Топлото време ще продължи до 10-11 ноември, след което ще настъпи цялостен поврат със съществени поръчки на зимата. Това предвижда синоптикът Петър Янков.

По думите му би било добре водачите да сменят гумите си със зимни до 10 ноември, защото след тази дата се чакат валежи от сняг. " Очакват се внезапни захлаждания. От 13-и до 16-и ноември в обитаемоте места се чакат температури сред 2 и 10 градуса по най-топлите места. В северните елементи на страната ще превалява и сняг, само че няма да има съществени натрупвания ", предвижда Янков.

Според синоптика съботата ще бъде по-подходяща за планински туризъм. Валежи се чакат в неделя - по-съществено в крайните югозападни региони поради средиземноморски циклон. " С нахлуването на по-студен въздух след 10-11 ноември ще се реализира и едно увеличаване напразно ", акцентира синоптикът в студиото на Bulgaria ON AIR.Петър Янков заключи, че в този интервал от годината времето е динамично и се следи внезапна промяна на резултатите от прогнозите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР