След 1 януари 2024 г. спира продажбата на електронни цигари

...
След 1 януари 2024 г. спира продажбата на електронни цигари
Коментари Харесай

Предложение: От 1 януари 2024 г. спира продажбата на електронни цигари с аромат – защо?

След 1 януари 2024 година стопира продажбата на електронни цигари и такива с нагряване с аромати (т.нар. вейпове). Освен това се не разрешава продажбата и на така наречен „ снуски “ (никотинови торбички). Това плануват промени в Закона за тютюна, импортирани от Министерски съвет в Народното събрание. Забраната ще е годна и за продажба на електронни цигари с присъщи вкусово-ароматни качества и съдържащи овкусители.

„ Пристрастяването към ароматизираните цигари е доста по-силно, в сравнение с към елементарните, тъй като те претъпяват неприятната миризма на тютюневия пушек “, разяснява в ефира на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria пулмологът доктор София Ангелова.

„ Редица пробни изследвания откриха, че химикалите в тези вейпове имат доста токсично влияние върху кръвоносните съдове и други някои от тях ги трансформират, по този начин както го прави диабетът или артериалната хипертония “, акцентира доктор Ангелова.

Тя акцентира, че безвредно пушене няма, в това число и на рекламирани като безникотинови произведения, които носят висок риск от сърдечносъдови болести.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР