Славия се върна на победния път в западния регион на

...
Славия се върна на победния път в западния регион на
Коментари Харесай

Славия прекъсна негативната серия след здраво дерби с НСА

Славия се върна на победния път в западния район на ББЛ А група. След трите следващи провали, довечера отборът се наложи над НСА със 74:72 в извънредно оспорван и изпълнен с обрати мач в столичната зала „ Триадица “, като по този метод прекъсна серията от три поредни триумфа на своя противник.

Победата бе общо пета за Славия, като отборът има и шест загуби, до момента в който днешният му конкурент към този момент е с баланс 6-3. НСА поведе с 5:0 при започване на мача. В идващите минути на няколко пъти се стигаше до тъждество, а след първата част отборът на Явор Аспарухов бе напред с 19:16. Отборът от спортната академия водеше през цялата втора четвърт, като на няколко пъти имаше преднина от 7 точки. Точно преди почивката обаче Славия обърна за първи път в срещата при 35:33.

„ Белите “ обаче не съумяха да задържат дълго преднината си и в средата на третия интервал НСА си върна преднината, като преди заключителната част се отдръпна при 50:48 в своя изгода. Славия обаче не се отхвърли и след 9:2 на старта на решителната четвърт, още веднъж поведе. Последваха нови замени на водачеството, само че отборът на Костадин Костов сподели по-голямо самообладание в края и измъкна триумфа.

Николай Стефанов бе най-резултатен за спечелилите с 19 точки. Слав Георгиев вкара 15, 14 има Денис Петков, а 12 точки и 10 битки добави Тодор Захариев. За НСА Виктор Серафимов бе над всички с 24 точки, 12 означи Мартин Петров, а покрай дабъл-дабъл остана Даниел Милчев със своите 9 точки и 12 битки.

Текст и фотография:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР