Славия се изправя срещу Арда в директна битка за бараж

...
Славия се изправя срещу Арда в директна битка за бараж
Коментари Харесай

Славия и Арда в пряка битка за бараж и евроквота

Славия се изправя против Арда в директна борба за бараж за Лигата на конференциите.

Сблъсъкът е през днешния ден от 17:00 часа против Арда на стадион „ Александър Шаламанов “ в столичния квартал „ Овча купел “.

Домакините сега са на седмата позиция, която може да обезпечи евроквота.

Те имат задатък пред кърджалийци от 7 точки. И при триумф на процедура ще я завоюват, макар че ще остават още 4 кръга до края на плейофите във Втора група.

Напускането на Златомир Загорчич не смъкна гарда на столичани. Временният треньор Ангел Славков съумя да направи по този начин, че отборът да остане в добра кондиция. Под негово управление белите записаха две победи без да позволен гол – по 1:0 над ЦСКА 1948 и Ботев Пд.

Те останаха на косъм от шестицата, само че това може и да е за положително. Защото най-вероятно ще се изправят против четвъртия в подреждането в края на акцията за последния трен за Лигата на конференциите.

До момента през сезона Славия единствено един път е реализирал три следващи победи – през юли и август предходната година надделя Пирин (2:1), Хебър (3:0) и Ботев Враца (2:1). Сега всичките тези изброени отбори се борят за кожата си.

Под въпрос за мача против кърджалийци бе Емил Виячки. Вчера бранителят навърши 33 години. А от лекарския щаб увериха треньора Ангел Славков, че ще може да разчита на него, макар че получи травма против Ботев Пд (1:0).

Аут за мача с вратарят Светослав Вуцов, който претърпя интервенция, както и Иван Минчев и Крис Добрев. Под рамката на Славия ще бъде Николай Кръстев, а на аварийна пейка ще остане ветеранът Георги Петков. Като крило още веднъж ще работи Людовик Соарес, който бе употребен от Златомир Загорчич като бек.

Интересното е, че при обезпечаването на евроквота, краткотрайният ментор на белите Ангел Славков може да получи поста и за идната акция. Това към този момент бе намекнато от боса на столичани Венцеслав Стефанов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР