Славия и Локомотив (Пд) завършиха 1:1 в мач от XV

...
Славия и Локомотив (Пд) завършиха 1:1 в мач от XV
Коментари Харесай

Спорна дузпа спря "Локо" в София

" Славия " и " Локомотив " (Пд) приключиха 1:1 в мач от XV кръг в Ефбет лига. И двата гола на стадиона в столичния кв. " Овча купел " бяха маркирани от дузпи, като тази за домакините беше отсъдена след много противоречива обстановка на границата на наказателното поле.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 74-тата мин., откакто бранителят на " белите " Венцислав Бенгюзов препъна Петър Витанов в пеналтерията и капитанът на " черно-белите " Димитър Илиев невъзмутимо означи от бялата точка 10-ия си гол от началото на шампионата. В 82-рата мин. реферът Ивайло Стоянов отсъди 11-метров удар и за " Славия ", въпреки че ТВ повторенията ясно демонстрираха, че острото влизане на Йосип Томашевич против Славчо Шоколаров е отвън наказателното поле, а и изобщо няма контакт с играча на домакините. Капитанът Галин Иванов обаче не пропусна шанса и донесе точка на софиянци.

" Щом е дал съдията, значи има дузпа - съобщи спортсменски притежателят на " Локомотив " Христо Крушарски и продължи в типичния си жанр. - Днес беше дребна разходка до София и назад. Ние се разхождахме на терена. Аз съм си тук, в София. Ако този мач през днешния ден беше напредък, аз съм Ален Делон. Гледайте действително на нещата. Не ми харесва такава игра. Не може веднъж да си горе, веднъж да си долу. Днес не ми хареса играта на Димитър Илиев. Днес излязоха по-лежерно и бяха пристигнали на балет, а не на футбол. "

Самият Илиев, който ден по-рано получи първа повиквателна за националния тим, призна, че тимът е играл едва. Голмайсторът обаче беше на друго мнение от клубния необут по отношение на дузпата за съперника.

" Изиграхме слаб мач. " Славия " също не игра кой знае какво. Не се получи прелестен мач за гледане. Съдията побърза да даде дузпа. Абсолютна симулация. Не биваше да позволяваме такава обстановка, тъй като бях сигурен, че в случай че има такава обстановка, ще бъде свирена дузпа и за тях. Гледаме напред и в този момент ще мислим за идващия мач ", разяснява Димитър Илиев.

Равенството постави завършек на победните серии и на двата отбора - " Локомотив " беше спечелил предходните си шест дуела, а " Славия " - последните четири. В идващия кръг " черно-белите " посрещат вкъщи " Ботев " (Вр), а " белите " гостуват против " ЦСКА-София " в Борисовата градина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР