Слави Трифонов публикува , с който всички бихме се съгласили.

...
Слави Трифонов публикува , с който всички бихме се съгласили.
Коментари Харесай

Слави Трифонов видя лошия коронавирус в страшния филм

Слави Трифонов разгласява, с който всички бихме се съгласили. В него водещият приказва за това по какъв начин Борисов е правил всевъзможни нелепости в сантименталното лято на 2020-та, обикалял е с джипа, лъгал е наред, отдал се е на какво ли не, само че не и да приготви страната за идната здравна рецесия. И ето ни на - от доста приказки за оставки, Велико национално заседание, селски пейзажи и идилии, най-после замръкваме през ноември с незадоволително коли за спешна помощ, незадоволително лекари, незадоволително кревати, при втора вълна, която ще е доста по-силна от втората.
Дотук добре - в действителност е тъкмо по този начин. И в действителност съзнанието на премиера цяло лято бушува към спора му с Радев, който по този начин е нахлул в мозъка му, че стартира да влиза в манийна фаза. И в действителност, концепцията за Велико национално заседание и Нова конституция беше толкоз нелепа, че главната рецензия към Борисов към този момент не би могла да бъде друго, с изключение на, че доста или малко този човек е с пернат щепсел от действителността и е заживял в сюрреалистичните светове. 
Но ще се наложи, тъй като доста ценим опозицията и тъй като в нея има доста по-голям залог, в сравнение с от плачевното ръководство, да напомним нещо. То е, че Слави Трифонов от март месец наред твърди, че коронавирусът не е нещо изключително, че няма никакви учредения да приказваме за здравна рецесия, че се движим по съвсем тайни ръбове. И " ИТН " го има, с цел да ни покаже, че няма такава коронавирусна зараза. Припомням:
На 9 април Трифонов влиза в епидемологични калкулации, с цел да каже, че " Цялата страната е затворена поради нищо ". Ето ги
На 29 април Трифонов желае щабът да спре работа, а изключителното състояние да бъде прекъснато. Ето
На 14 май Трифонов дали Борисов и щабът лъжат за ковид. Ето какво написа тогава той: 
" Аз ли обезумявам или лекар, който е експерт по това да откри от какво тъкмо и съответно е умрял един човек, споделя, че нито един човек, дублирам - нито един човек - не е умрял от ковид. (Трифонов цитира доктор Стоян Алексов, бел.авт) И тогава идват няколко прекомерно значими въпроса: Лъже ли министър председателят Бойко Борисов, дружно с Националния действен щаб, че в България има умряли от ковид хора? Как го разбрахте без аутопсии? Не е ли това целеустремено създавана дезинформация за основаване на боязън и суматоха в популацията? ".
А най-после, на 4 юни, нещата завършиха с това, че Трифонов изиска прокуратурата да на ген. Мутафчийски, тъй като работи по вица за крокодилите и ръсенето на пясък, който взема да става публично рисков и грандиозна операция. 
Затова в този момент идва един състоятелен въпрос: по какъв начин от човек, който стигна до такава степен да твърди, че от ковид не се умира, стартира да твърди, че страната не се е подготвила добре за ковид? Защо страната да се приготвя за нещо, от което не се умира изобщо? Според " ИТН " ставаше дума за огромно проведена дезинформация, основана от премиера и надолу по етажите от Мутафчийски и компания. От ковид не се умираше, потвърждаваха патолози, значи всичко е наред. Но ето, че в този момент държавното управление е упрекнато, че не се е подготвило за здравната рецесия. Ако бях на мястото на държавното управление щях да отговоря - не се подготвихме, тъй като вие твърдяхте, че от това не се умира. И последователно се отказахме от тази дезинформация, която, признаваме си прегрешението, всявахме, а вие ни отворихте очите да не го вършим. А в този момент и вие, и ние, с необятно отворени очи, гледаме какво става.  
И дано се опитаме да отговорим за какво Трифонов обърна, както се споделя в неприятната публицистика, палачинката.
Преди половин година, при започване на пандемията, прогнозирахме нещо сходно. То беше, че политическите партии ще се отнесат към ковид не съгласно заплахата му, а съгласно това коя " ниша " на отношението по отношение на него е заета, и коя не. Тоест, че в случай че имаме държавно управление, което упорства за изолираност, опозиционните партии по натурален път ще се насочат към рецензия на изолацията и ще упорстват, че тя би трябвало да бъде прекъсната. И противоположното - в случай че имахме държавно управление, което подценява ограниченията в името на запазването на стопанската система, ще получим съпротива, която твърди, че властта загробва хиляди и не демонстрира човещина. Озаглавихме тогавашния си текст по този начин - " Коронавирусът, стръвно претърсван за политически ниши " и може да си го припомните  В него даже прогнозирахме, че всяка от партиите най-вероятно ще промени позицията си, според от това какъв е настоящият тренд - изолационистите ще станат вирусо скептици, а последователите на отворения модел - вирусо трагици.
Тъкмо това стана и с Трифонов - беше доста комфортно и политически печелившо да вържеш две и две и да видиш, че по-голямата част от популацията не се тормози от ковид, с цел да жънеш там висока електорална поддръжка. В момента обаче по-голямата част от популацията прочете злокобния репортаж за умрелия 33 годишен мъж, прочете новините за умрелите учители, следи новините за умрелите лекари, незадоволителните коли за спешна помощ и стотиците позвънявания в Спешна помощ дневно. И стартира да се плаши още веднъж. Е, нишата на скептиците по отношение на вируса сега е доста неблагодарна и единствено простак би заорал в нея. Време е да се преместим в другата - до изборите не остава доста време и не би трябвало да рискуваме да пазиме мнението на малцинството. Къде останаха цитатите на патолозите? Абе, остави го това.
Пазарът на страха е още веднъж отворен и има повече клиенти. 
Пренасяй се там. 
 
Автор: Райко Байчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР