Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил последните изказвания на

...
Слави Трифонов коментира в своя Facebook профил последните изказвания на
Коментари Харесай

И Слави Трифонов се обяви за оставката на Валери Симеонов

Слави Трифонов разяснява в своя Фейсбук профил последните изявления на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.
" Пред личната си телевизия „ СКАТ “ вицепремиерът Валери Симеонов е направил следното изявление във връзка на майките на деца с увреждания: „ Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели… ", написа Слави.
" Какво поражда във вашето схващане откакто чувате тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в общественото пространство и не мога да знам какво се случва в душата на всеки един от вас. Мога да кажа кое е разумното. Логичният извод е, че сходно изявление може да направи единствено един самозабравил се, неморален и безсърдечен човек ", безапелационен е телевизионният водещ.
" Да, има такива хора, само че този е вицепремиер. И в една естествена страна, след сходно изявление, този вицепремиер би трябвало неотложно да се махне от политическия живот и незабавно да си подаде оставката. Но това се случва в естествените страни. В естествените страни, в случай че той не си я подаде, незабавно ще му я изиска неговият шеф – министър-председателят. Защото, в случай че той не го направи, значи е като него. Но ние не виждаме такова нещо. Виждаме единствено горките майки, на които такива като този се пробват да им лишават и последното, което им е останало. Тяхното достолепие ", отбелязва Трифонов и демонстрира отвод от филм, който споделя за всекидневието на майките на деца с увреждания.

Припомняме, че откакто министър председателят Бойко Борисов прикани вицепремиера Валери Симеонов да сe извини за коментара по адрес на майките, реакцията на Симеонов не закъсня.
" Отново поредна акция, предизвикана от извадена от подтекст фраза на мое изявление. Този път в едно компрометирано, неотдавна разобличено в операции и неистини телевизионно предаване (става дума за " Господари на ефира ", които разпространиха изявлението на Симеонов - бел. ред.). " Знам, че истината боли, само че не се отхвърлям от нито една своя дума ", акцентира още вицепремиерът.
Припомняме, че протестиращите майки от самодейността " Системата ни убива " към този момент желаеха оставката на Валери Симеонов. Да се отдръпна от поста си на вицепремиер, приканиха и от Българска социалистическа партия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР