Слави Трифонов излезе с пост във Фейсбук, като обръща внимание

...
Слави Трифонов излезе с пост във Фейсбук, като обръща внимание
Коментари Харесай

Извратено финансиране! Слави бесен за партийните субсидии

Слави Трифонов излезе с пост във Facebook, като обръща внимание на обстоятелството, че политическата партия, която получава най-вече пари от държавните дотации, е Политическо придвижване “Социалдемократи ”.  При гласуването на Бюджет 2022 " ИТН " (ИТН) ще предложи 1 лев партийна дотация, разгласи Трифонов.

" Забележете - Движение “Социалдемократи ” няма нито един народен представител в Народното събрание, само че като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме смяната ” се яви на изборите, е получило 637 390 лв. за интервала от 14 ноември до 31 декември. Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна дотация на “Продължаваме смяната ”, на база на получените от обединяването гласове на последните избори ", написа още Трифонов.

Според него " това е следващата глава от сагата с нелогичното, аморално и извратено финансиране на политическите партии у нас ". Той показва в обявата си още, че ГЕРБ е получила 606 233 лв. от парите на данъкоплатците, Движение за права и свободи е получила 358 751 лева, а Българска социалистическа партия - 267 758 лева

" Трите партии в обединяването “Демократична България ” са получили 175 659 лева, а “Възраждане ” “патриотично ” е взела 134 209 лева ", отбелязва Трифонов.

За Има Такъв Народ Трифонов написа, че са получили 32 843 лева, тъй като " взима единствено 1 лев партийна дотация на глас ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР