Слави Трифонов, ФейсбукПрочетох едно интервю на един български доктор. Но

...
Слави Трифонов, ФейсбукПрочетох едно интервю на един български доктор. Но
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Бесен съм, но с гласа на разума казвам: Борисов и Мутафчийски трябва да понесат отговорност за страха, паниката и лъжите си

Слави Трифонов, Facebook

Прочетох едно изявление на един български лекар. Но не кой да е български лекар, а лекар Стоян Алексов. Този човек е ръководител на Българската асоциация по патология и като подобен взе участие в семинар на Европейската асоциация по патология.
Този почитан експерт изрично декларира:
„ Хората умират С ковид, а не ОТ ковид! “
Доктор Стоян Алексов цитира патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания и твърди, че коронавирусът не е гибелен. И че няма човек, умрял от ковид!
Председателят на българската асоциация по патология и патоанатомия, който несъмнено схваща от тези неща, споделя че, с цел да се твърди, че човек е умрял от ковид, би трябвало да има открита възпалителна реакция, довела до гибелта, без да има други несъвместими с живота болести. Такива случаи няма. Казва го лекар Стоян Алексов.

Цитирам съответните думи на лекар Стоян Алексов:
„ Няма характерни патоморфологични белези на провалите от ковид върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия сред умрял с коронавуирус и подобен умрял от сезонна вирусна зараза. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да отличим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа, кoронавирусът не води до гибел.
Световната здравна организация сгреши, че разгласи пандемия, тъй като такава няма. У нас са направени единствено три аутопсии, тъй като СЗО даде директива да НЕ съдебна експертиза ПРАВЯТ аутопсии на умрелите.
В това няма логичност. Когато имаме нова картина, породена от нов вирус, логиката е да се вършат аутопсии на всички, с цел да се събере оптималната информация за новата болест. Това държание на СЗО може да се дефинира като незаконно.
Кризата насочи целия запас на здравната система в посока ковид и от това страдат болните с всички други болести, изключително тези с онкологични болести. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла ДЕСЕТ пъти. Пациентите са уплашени и не търсят здравна помощ, доста случаи остават недиагностицирани.
Това значи, че ще основат повече проблеми на здравната система, в сравнение с от самия ковид. “
Край на цитата.

Аз ли обезумявам или лекар, който е експерт по това да откри от какво тъкмо и съответно е умрял един човек, споделя, че нито един човек, дублирам - нито един човек - не е умрял от ковид.
И тогава идват няколко прекомерно значими въпроса:
Лъже ли министър председателят Бойко Борисов, дружно с Националния действен щаб, че в България има умряли от ковид хора? Как го разбрахте без аутопсии?
Не е ли това целеустремено създавана дезинформация за основаване на боязън и суматоха в популацията?
Удобни ли са за настоящата власт тези боязън и суматоха, с цел да може ръководството на същата тази власт да продължава?
И не е ли всичко това превъзходен мотив да се нарушат съществени човешки и цивилен права, обезпечени от Конституцията на Република България?
Отговорите оставям на вас, уважаеми съграждани.
А аз, като един от вас, съм гневен. Много съм сърдит и мисля, че министър председателят Бойко Борисов и Националният действен щаб са директно виновни за суматохата и страха. И за лъжите. И за опашките пред трудовите тържища.
Така че, министър председателят Бойко Борисов и Националният действен щаб би трябвало да понесат своята отговорност. Бесен съм, само че това ви го споделям най-спокойно. С гласа на разсъдъка.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР