Славчо Атанасов, кмет на Пловдив /2007-2011/ и народен представител в

...
Славчо Атанасов, кмет на Пловдив /2007-2011/ и народен представител в
Коментари Харесай

Славчо Атанасов към кмета: Веднага почистете р. Марица, живо...

Славчо Атанасов, кмет на Пловдив /2007-2011/ и депутат в 43-ото и 44-ото Народно заседание, се обърна към сегашния градоначалник Здравко Димитров с апел незабавно да стартира почистването на р. Марица, с цел да се избегнат бедствия като днешното в Карловско. Съзнавам, че парите в никакъв случай не стигат, само че има цели, уточни Атанасов. И напомни, че по време на кметуването му през 2010 година реката е почистена с общински средства в размер на 2,5 млн. лв.. Не чакайте пари от страната, а действайте незабавно, приканва предшественикът на Димитров. Ето цялостния текст на обявата му във Facebook:

 

" Приятели, забелязал съм, че всяка година но два рискови момента за обитаемоте места, през които минават реки. В края на зимата при топенето на снеговете от планините и в края на лятото, когато съвсем постоянно се изсипват мощни дъждове. И постоянно през тези интервали имаме наводнени села и градове. И тази година беше по този начин. За благополучие Пловдив, към този момент е пожален. Но докога ще бъде по този начин? 

Всички помним ужасното наводняване през август 2005 година Дигите не устояха и на 4 места бяха пробити. Хора на най-опасните места бяха евакуирани.

Пиша всичко това, тъй като положението на реката сега не е положително. За финален път главно я почистихме през 2010 година с тежка техника, с която самораслите дървета в коритото бяха отстранени из корен. Еколозите преди този момент дадоха инструкции кои дървета да запазим за редките птици, като ги маркираха. Оттогава реката не е пипана и е обикновено да бъде в това неприятно положение. Обръщам се към сътрудника си господин Димитров незабавно да стартира почистването на реката. Съзнавам, че парите в никакъв случай не стигат, само че има цели. На първо място постоянно са животът и сигурността на хората и града. Г-н кметът да не чака за подобен основен проблем пари от страната, тъй като могат да дойдат, само че можем да си останем и с упованието. Особено при тази честа промяна на държавни управления. През 2010 година реката беше почистена с пари от общинския бюджет, като в началото прочистващата компания пое разноските, а общината след това възвърне вложените средства. Тогава се справихме с към 2.5 милиона лв.. Сега трябват три пъти повече пари. Но са минали и 12 години.

Няма да разясня цената на начинанието. За това си има специалисти и финансисти. Убеден съм, че за толкоз значим въпрос господин Димитров ще срещне единствено поддръжка. Не може да разчитаме единствено на Божието снизхождение и на шанса си! "
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР