Слатинска река в София потече оцветена в синьо. Сигналът за

...
Слатинска река в София потече оцветена в синьо. Сигналът за
Коментари Харесай

Слатинска река е синя, институциите не знаят защо

Слатинска река в София потече оцветена в синьо.

Сигналът за необикновеното положение на реката е зрителски. Пред bTV Борис Боев изяснява, че е видял в коритото на реката " супер блестящо синя вода ".

Гражданинът е опитал над 5 пъти да подаде сигнал в отдел " Води ", само че без триумф. На незабавния телефон 112 дали отговор на мъжа, че са приели информацията, само че не дали пояснение.

Оказва се, че оцветяването на реката не е оригиналност. След като Боев качил фотосите в обществените мрежи, мненията заваляли. Според мнозина това оцветяване на водите било процедура .

В региона на реката има цехове. Никой обаче не може да откри от къде идва оцветяването.

 Снимка 357910
Източник:

По мемоари на познати на Боев през последните 15-20 години Слатинска река неведнъж е ставала алена, синя или зелена. " Става като приказката за златната река, намерихме прототипа, само че имам чувството, че това по никакъв начин не е смешно ", разяснява мъжът.

Притеснителното положение на водата на река Слатинска разяснява кметът на Район " Слатина " Наталия Стоянова. По думите ѝ мъчно може да се откри оцветяване, защото водата тече и отмива нечистите елементи .

Стоянова уточни, че през вчерашния ден чиновници на Звеното за спешна помощ и предварителна защита на Следствен отдел към окръжна прокуратура са взели проби от водата на реката, дружно с представител на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ). Пробите посочили, че положението на водата било положително.

Според Михаил Георгиев от Регионална инспекция за опазване на околната среда евентуално става въпрос за нелегално заустване . Ясна причина за оцветяването обаче няма.

 Снимка 357909
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР