Слънцезащитните кремове и незалепващите тигани са последните включени в дългия

...
Слънцезащитните кремове и незалепващите тигани са последните включени в дългия
Коментари Харесай

Разбиха три мита за спермата

Слънцезащитните кремове и незалепващите тигани са последните включени в дългия лист на виновниците за спада на мъжката фертилност. Изследване на медици от Копенхаген свърза казуса и с фталатите. Това са пластмаси, които се употребяват в завесите за баня, в интериора на колите и други Печатът подвигна шумотевица за тях. Но съгласно Пол Серъл, шеф на лондонския Център за репродуктивно здраве, с такива плашещи публикации публичното внимание се отвлича от действителните аргументи за спада в броя на сперматозоидите.

Мит 1: Виновни са химикалите
"Да, има проучвания за въздействието на пластмасата и химикалите върху здравето, само че директна връзка със спадащия брой на сперамозоидите не е потвърдена ", споделя Серъл. Вместо тях фактори като възраст, хранене, пушене, както и пресилването с тежести доста повече утежняват спермата. "Да опържиш яйце за закуска в незалепващ тиган, да се намажеш с лосион фактор 20 - от това риск за спермата действително няма ", споделя той.
Съвет 1: Топлината вреди
Продължителното спарване е потвърдено от доста изледвания като нездравословно за сперматозоидите. Всеки градус от горната страна смъква производството им с 40%. Но късото спорадично загряване - в сауна да вземем за пример, е безвредно. "Ако шофирате всеки ден, и то дълго, в случай че след това седнете за 1 час с преносим компютър на коленете и най-после вземете парещ душ, може и да не извършите бебе ", споделя Серъл.

Мит 2: Виновно е бельото с ликра
Стана фешън да се приказва за мъжете на междинна възраст с долни дрехи от ликра. Но се оказа, че то не запарва и няма негативен резултат върху тяхната плодовитост. Освен това седалките на велосипедите към този момент се вършат по този начин, че да има проветряване за слабините на мъжа. За него е безвредно да кара колело, потвърди проучване на Лондонския лицей с 5000 колоездачи през 2014 година
Съвет 2: Повече антиоксиданти
Храните с високо наличие на антиоксиданти са от сериозна значимост за хубавичко ДНК на сперматозоида. "Приемът на витамини С и Е и на цинк понижава броя на спиранията в двойната серпантина ", споделя Серъл. При мъже над 40 година въздействието на храната е още по-голямо. Тези, които пият по 700 мг витамин С дневно, имат с 20% по-малко полови кафези с повредена ДНК спрямо приемащите по-ниски дози от този витамин.

Мит 3: Летен секс за по-бързи "плувци "
Изследване на университетската болница в Парма сензационно откри, че спермата е двойно по-подвижна през летните месеци. Заради сезонни вариации мъжете са най-фертилни през юни, юли и август. "Не, не и не ", песимистичен е Серъл. "Има интервали, в които женското тяло е по-податливо на забременяване. От значение е и възрастта на двойката. Но няма връзка сред шанса за забременяване и сезона, в който вършиме секс. " Според Серъл през зимата мъжете и дамите са също толкоз фертилни, колкото и през лятото. "Друга е повода. В сезона на отпуските се зачева повече просто тъй като полова интензивност е по-голяма. "
Съвет 3: Изхвърляй по-често
Според теорията за "свещената сперма " шансът за забременяване се покачва, в случай че мъжът се въздържа от секс, с цел да натрупа семе. Тогава зачеването става единствено с едно, само че мощно изхвърляне. "Според проучвания в Англия и Австралия подвижността на сперматозоида в репродуктивния тракт на дамата, до момента в който оплоди яйцеклетката й, се утежнява, колкото по-дълго е бил "ин ситу " в тестисите. Ако еякулацията се случва рядко, това е фактор за неплодородие ", споделя Серъл. "Моят съвет е мъжът да еякулира най-малко два пъти седмично, с цел да се прочиства от застояла сперма с фрагментирана ДНК и да я подменя с нова, по-потентна. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР