Слънцето се намира на прага на първия си период на

...
Слънцето се намира на прага на първия си период на
Коментари Харесай

Слънцето влиза в спящ режим

Слънцето се намира на прага на първия си интервал на заспиване, което не се е случвало от времето на Малкия ледников интервал - при започване на 1700-тната година.

Ако предвижданията на експертите са правилни, световното стопляне, провокирано от парниковите газове, може би няма да е чак толкоз ужасно през идващите няколко десетилетия.

Слънцето минава през постоянен цикъл на интензивност, кулминационната точка на който доближава на всеки единадесет години. По време на най-бурните интервали на Слънцето изригват огромни магнитни стихии.

На повърхността му се появяват големи слънчеви петна. Но по време на спокойния интервал на цикъла, по този начин наречения безоблачен най-малко, изригванията и петната се появяват доста рядко.

В момента Слънцето се готви към идващия си най-много и на повърхността му всеки миг се появяват слънчеви петна. Но разнообразни проучвания удостоверяват обстоятелството, че Слънцето не се е събудило в точния момент от предходния си интервал на сън.

 Слънчево изригване

Редовният реактивен поток навътре в Слънцето, който е трябвало да стартира през 2008 и 2009 година, към момента не е почнал, което озадачава астрономите.

Все още не се е състоял и по този начин нареченият марш на магнитната интензивност по посока на полюсите, който предшества началото на слънчевия най-много, което е необичайно.

Силата на магнитното поле в слънчевите петна е доста по-слаба, в сравнение с е била до момента и вместо да се повишава, бележи наклонност към последователно понижаване.

Ако тази наклонност продължи, Слънцето ще бъде изцяло лишено от своите слънчеви петна през 2020 година. Последният път, когато слънцето се е лишило от петната си, това е провокирало поредност от ледени зими в Европа и Америка, наречени Малкият ледников интервал.

Но съгласно специалистите съществуват единствено осем % възможност да се върнем в изискванията на Малкия ледников интервал през идващите четиридесет години.

Възможно е световното стопляне да бъде забавено, само че съгласно изследванията на някои експерти, то даже може да победи опцията на Слънцето да се охлажда.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР