Слънчевото изгаряне се получава в следствие на прекалено дълго излагане

...
Слънчевото изгаряне се получава в следствие на прекалено дълго излагане
Коментари Харесай

Как да се справим със слънчево изгаряне?

Слънчевото изгаряне се получава в резултат на прекомерно дълго излагане на кожата на нездравословните ултравиолетови лъчи. Не бива да подценяваме вредите, които това може да донесе за нас и кожата ни. Препоръчително е да употребявате защитни лосиони с висок фактор, който да защищава кожата ви - високият фактор няма да ви попречи да почернеете, само че може да ви спести много неприятности. Когато към този момент сме пропуснали стадия с предпазването и кожата ни е зачервена, ето какво можем да създадем, с цел да улесним възобновяване й:

Подхранване на кожата

Когато изгорите в резултат излагане на слънце, вредите, които са нанесени на кожата наподобяват на тези от топлинно изгаряне. Ето за какво е значимо да помогнете на кожата да се възвърне като я хидратирате от вътре на вън - пийте доста вода. Дори да употребявате лосиони и кремове, водата, която пиете всекидневно ще направи възобновяване на кожата допустимо доста по-бързо и елементарно.

Намаляване на възпалението

Можете да вземете противо-алергично хапче, което ще понижи червенината и оттока. Също по този начин ще понижи болката от изгарянето.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР