Слънчево и горещо ще бъде времето и днес. В отделни

...
Слънчево и горещо ще бъде времето и днес. В отделни
Коментари Харесай

Леко захлаждане ни чака в неделя, после пак иде адски пек

Слънчево и горещо ще бъде времето и през днешния ден. В обособени региони обаче, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки.

В мощ са жълт и оранжев код за рисково време, в 14 области за интензивни превалявания, а в останалата част на страната - за рисково високи температури. Максималните ще са сред 34° и 39°, София - към 34°. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили, което пък усилва заплахата от пожари.

През нощта валежи и гръмотевици към момента ще има в Североизточна България и тук-там в планините, само че до сутринта ще спрат.

Горещо ще се задържи времето и на следващия ден, като в 13 области още веднъж е в действие жълт код за високи температури. Там се чакат стойности до 38 градуса. В останалите региони ще са до към 30-32 градуса. Денят ще стартира слънчево, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в планинските региони и Лудогорието ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Отново има условия и за градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще доминира слънчево време с оптимални температури от 27 до 30 градуса. В следобедните часове на обособени места по северното крайбрежие е допустимо да превали. Вятърът ще е до сдържан с посока от изток-североизток. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево време и в планините преди обяд, до момента в който след обяд на доста места ще има краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - до мощен западен вятър, а температурите едва ще се намалят, съобщи.

Слънчево време ни чака през почивните дни, като в неделя температурите едва ще се намалят. В следобедните часове на обособени места, основно в Северна България и планините, е допустимо да превали и прегърми. Новата седмица стартира с доста слънце, а във вторник дневните температури още веднъж ще се покачат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР