Слънчевите клетки на покривите на колите съществуват от няколко години.

...
Слънчевите клетки на покривите на колите съществуват от няколко години.
Коментари Харесай

Със солар на автомобилния капак

Слънчевите кафези на покривите на колите съществуват от няколко години. Сега идва ред и на предния похлупак. Изследователи от Института Фраунхофер за слънчеви енергийни системи (ISE) интегрираха слънчеви кафези в ламаринен похлупак на автомобил.

„ Ние приложихме слънчевите кафези към ламаринения похлупак на модел автомобил, който постоянно се продава в Германия, свързахме ги и ги ламинирахме с фолио “, оповестява доктор Мартин Хайнрих, координатор за PV подвижност във Fraunhofer ISE - „ За да се реализира това, процесът на ламиниране е деликатно усъвършенстван, с цел да се сведат до най-малко въздушните междини, да се избегне набръчкването на филмовия модул заради извитата повърхнина и да се резервира цялоста на структурата на капака. “

Ламинирането на повърхността с фолио води до текстурирана повърхностна конструкция, която може да се приспособява към цвета на автомобила посредством технологията " MorphoColor ". „ Вече наподобява доста добре, сега работим върху подобряването на външния тип на повърхността още повече “ - споделя Хайнрих - „ Търсим сътрудници по плана, които се интересуват от взаимна разработка. “

Освен извитата форма, специфична е и металната основа – в тази ситуация ламарина – вместо класическо фолио или стъклена поставка за PV модула. Затова учените изследваха адхезионните свойства на разнообразни комбинации от материали. След като разпознава подобаващи материали, изследователският екип построи прототипи с разнообразни количества слънчеви кафези и разнообразни технологии за кафези и вериги.

Екипът тества всички прототипи интензивно в лабораторията, с цел да подсигурява електрическите характерности, надеждността и издръжливостта на фотоволтаичните аспиратори. Предният похлупак, който ще е изложен на IAA Mobility с номинална мощ от 115 Вата, има 120 слънчеви кафези PERC и е сив " MorphoColor ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР