Слънчева, широко усмихната и много приказлива, както казва самата тя,

...
Слънчева, широко усмихната и много приказлива, както казва самата тя,
Коментари Харесай

Ани от Vintage Summer: Правим неща, които бихме носили самите ние

Слънчева, необятно усмихната и доста приказлива, както споделя самата тя, е Ани от Vintage Summe r, която е днешният ни герой  в поредицата  myStory powered by myPOS . В нея ви срещаме с български създатели, които макар провокациите през последната една година намират задоволително ентусиазъм да основават красиви неща и не престават да развиват дребния си бизнес. Заедно с Тина, двете девойки демонстрират, че по какъв начин бавната мода става все по-предпочитана, а тази с български етикет - извънредно сполучлива. Виждали сте красивите им рокли, цветни тениски и ефирни поли, а аз особено не се деля с чантата им Bag full of Happiness. В началото на лятото обаче те имат още с какво да ни изненадат. Как основават Vintage Summer, какво ги въодушевява и по какъв начин са устояли на компликациите в коронавирус рецесията, ни споделя Ани. Днес в Момичетата от града.  

С Тина създавате своя бранд Vintage Summer съвсем на смешка около нейната женитба. Как тъкмо се случи всичко?

Ани: Наистина на смешка. Три дни преди сватбата нямахме шаферски рокли и тогава дружно с майка ми и баба ми на 87 години направихме едни жълти поли. После пристигна Коледа и взехме решение да създадем подарък на приятелите ни – коледни поли на каре. След това започнахме да вършим неща от плисирана материя и по този начин към този момент 8 години не стопираме да творим.

Как няколко инцидентно ушити неща се трансформират в сполучлив фешън български бранд, обичан на толкоз девойки? Има ли някаква формула?

Ани: Има. Ние вършим неща, в които същински имаме вяра. Неща, от които имаме потребност. Неща, които бихме носили самите ние. Затова и моделите ни са за същински девойки, както и аз и Тина. Нашата формула е, че сътворяваме облекла за естествените моменти в живота, които всеки от нас има.

Разпределени ли са дилемите посред ви и кой защо дава отговор при основаването на една сбирка?

Ани: Аз се занимавам с дизайна на моделите и избора на платове. Работя с техническия ни екип, моделиер, произвеждане и давам отговор за самото основаване и направа на новите рокли. Работата ми е над образната част и дружно със Стани приготвяме и планираме всичките ни фотоси. Тина пък е виновна за маркетинг и връзки. Тя се занимава с нашите акции и събития, също се грижи всички красиви неща да стигат до девойките ни и се занимава с онлайн платформите ни. Разбира се, в един дребен другарски бизнес всеки прави всичко, тъй като постоянно има доста хрумвания и доста работа.



На самата теб до каква част животът ти е обвързван с модата?

Ани: До преди 8 години по никакъв начин. Нито съм учила това, нито работила. За благополучие, животът по този начин ни завъртя, че ни хвърли в нещо напълно непознато. Научихме съвсем всичко с помощта на положителни хора и шанс и благодарим за всички тях, които са ни учили по пътя.

Продължаваме да учим и да се развиваме – истински харесваме това, което вършим.

Кои са девойките, които си представяш, че носят Vintage Summer?

Ани: Истината е, че имаме вяра, че са девойки като нас. Истински. Които могат доста и се интересуват от най-различни неща, които знаят и работят, които не стопират да учат и да се забавляват, които развиват себе си и средата. Момичета, които желаят да показват себе си, да бъдат себе си.

Имате и специфична сбирка, отдадена на майките. Разкажи ни по какъв начин се случи тя и защо я създадохте!

Ани: Преди две години ние самите с Тина станахме майки, което е доста провокационен, само че и въодушевяващ миг. Винаги сме правили облекла и рокли, за които самите ние си мечтаем и бихме носили. И по този начин естествено се появи и " Vintage MAMA ”, където приказваме почтено и доброволно за това, което в действителност е да си майка. Носим всяка тениска “MAMA ” с горделивост, тъй като имаме вяра, че това е купа, усмихваме се на обичания ни дизайн ”Go ask your dad ”, забавляваме се с “BAD MOMS CLUB ” и имаме вяра в посланието “tough as a mother ”. Предстоят още доста дизайни и комфортни облекла, тъй като знаем, че майките тичат доста по своите деца, само че освен.



Какво ви въодушевява най-вече при основаването на моделите?

Ани: Всяка дреха първо би трябвало да е комфортна. Да има мисъл в нея, да седи по-добре и да ни кара да се усещаме красиви. Смятаме, че това е нашата мощ, че вършим кройките ни по-добри. Второто е, че желаеме, когато сте с наша рокля, хората да ви гледат с интерес и да получавате постоянно въпроса “откъде е ”. Представете си, че вървите по облаци, това ни въодушевява.

Как избирате материите, принтовете?

Ани: Залагаме на естествени материи, още веднъж такива, които ние бихме поставили на кожата си. А за цветовете, обичаме да има от всичко по малко!

Мислиш ли, че хората от ден на ден избират да се насочват към по този начин наречената мудна мода, изключително след последната една година?

Ани: О, да! Смятам, че станахме много по осъзнати и влагаме в неща, които същински ни вършат щастливи. Вече хората се интересуват “кой ” е направил техните облекла, бижута, неща за дома и “Made in Bulgaria ” връща силата си.

На вас като местен бранд по какъв начин ви се отрази пандемията и с какви провокации се сблъскахте?

Ани: Доста тежко, първоначално като че ли категория “рокли ” изчезна, а това постоянно е била най-продаваната ни категория, с това сме известни. Имаше цялостен срив за три месеца. Но след предишното лято всичко се възстановява и хората още веднъж откриха ентусиазъм да си носят роклите! Ние успяхме да създадем нова категория “Homewear ”, да създадем най-меките и топли палта, да създадем страхотни тениски и суитшърти и в този момент сме повече от заредени за идващото лятото, нямаме самообладание!



Какво ви стимулира да продължавате да вършиме това, което вършиме?

Ани: Две неща най-основно – когато девойките ни пишат противоположна връзка и ни споделят, че това е най-хубавата рокля, когато ни описват къде са я завели, какъв брой са били щастливи, когато ни изпращат фотоси. Опияняващо е да виждаш, че правиш хората щастливи.

И другото е – когато засичаме хора с наши рокли по улицата и ни се усмихват. Те ни познават и като че ли срещаш добър другар. Усмихваме се.

Много от хората към този момент избират да пазарят онлайн, избират и безконтактното заплащане. Промени ли се държанието на вашите клиенти и по какъв начин?

Ани: Като цяло хората станаха по-уверени в извършването на покупки онлайн. Носи им лекост и експедитивност. Разбира се, те имат пряк контакт с нас по телефона, през фейсбук и мейл и това им дава успокоение кои сме ние и зад какво стоим.

Възползвате ли се от безконтактното заплащане тогава и какви са преимуществата от него?

Ани: Това е най-страхотното нещо за нас на събития. Когато сме на фест и някой пристигна и ни попита дали може да си заплати безконтактно, то като че ли сме в бъдещето. Да, при нас може да платите през с пос терминал и това ни дава самочувствие, че да, ние сме бранд, който приема и безконтактни заплащания.



Продължавате да участвате на огромните базари като Mish Mash Fest. Доколко ви е значима персоналната среща с хората, които купуват вашите неща?

Ани: Това е нещото, което ни зарежда най-вече. Няма по-вълнуващо нещо. Да усещаш клиентите си като другари. Възможността да им разкажем на живо защо тази рокля е къса, какви са й джобовете, по какъв начин сме избрали плата е несравнимо като чувство. Сякаш разказваш историята си всякога. А и ние с Тина сме много приказливи, много. 

С какво ще ни изненадате това лято, тъй като лятото въпреки всичко е вашият сезон?

Ани: Започваме с нещо доста огромно за нас. Нещо, над което работим към този момент две години. С горделивост споделяме, че ставаме един от устойчивите марки в България! В първия ден на лятото ще представим новата ни категория бански и спортни клинове от напълно рециклирана материя. След това сме безпределно щастливи, че ще зарадваме нашите девойки с напълно рециклирани слънчеви очила. Новите ни рокли ще са още веднъж вълшебен, кокетни, нежни и слънчеви. Готвим ви специфична серия от сатен, невероятни естествени материи. И да, обичаме лятото и то ни дава мощ!

Бъдете здрави и се наслаждавайте на слънчевите дни!



С поддръжката на myPOS

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР