Слънчев, с разкъсана висока облачност, ще бъде петък. Ще духа

...
Слънчев, с разкъсана висока облачност, ще бъде петък. Ще духа
Коментари Харесай

Петък с високи температури, вятърът изчиства небето

Слънчев, с раздрана висока облачност, ще бъде петък. Ще духа сдържан, в североизточната половина от страната до мощен, вятър от запад-северозапад, който вечерта ще отслабне. Минимални температури сред 5° и 10°, оптимални - сред 19° и 24°, в София - към 20°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, по билата и мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 13°, на 2000 метра - към 7°.

В събота времето ще бъде слънчево и топло, с оптимални температури сред 22° и 27°. В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България на доста места ще има превалявания, след обяд в обособени региони интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. В западните региони дневните температури доста ще се намалят. През нощта против понеделник преваляванията в цялата страна ще спрат, а в понеделник от запад на изток облачността бързо ще се раздра и ще намалее до слънчево време. Ще е хладно, с оптимални температури сред 10° и 15°.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР