Слънчев и топъл за сезона вторник ни очаква днес. В

...
Слънчев и топъл за сезона вторник ни очаква днес. В
Коментари Харесай

Топъл вторник. Идва захлаждане

Слънчев и топъл за сезона вторник ни чака през днешния ден. В ранните часове на доста места в страната ще се образуват мъгли – около река Дунав и други огромни водоеми, в котловините и низините.  Но откакто се вдигнат, денят ще е безоблачен и доста прелестен. Температурите следобяд ще са от 18 до 23 градуса. В планините ще е безшумно и слънчево с температури в най-топлата част на денонощието – сред 8 и 15 градуса.

От сряда обаче стартира захлаждане с по-динамично време. Сутринта още веднъж ще има условия за мъгли. Следобед ще е облачно в южните региони на страната с дребна възможност на места за изолирани валежи. В четвъртък страната ни ще попадне под въздействието на средиземноморски циклон с превалявания в Южна и по-напоителни в Югоизточна България.

В петък и през почивните дни ще нахлува по-хладен въздух. Вятърът ще е леден в петък и в събота, температурите ще паднат, а преваляванията ще са незначителни. Най-прохладният ден ще е неделя с температури, сутринта близки тук-там до нулата, а денем до към 15-16 градуса. В началото на идната седмица още веднъж следва стопляне.

 

Пътуващите в прилежащите страни би трябвало да знаят, че гъсти мъгли се чакат вторник и сряда по пътищата на Южна Румъния и Югоизточна Сърбия, заяви Нова тв. За западните ни съседи е в действие жълт код за видимост под 200 метра. На юг – към Гърция прекосяването на циклона е съпроводено с червен код за превалявания и гръмотевични стихии, публикуван за цялата централна и южна част на страната. В северните региони на границата с нашата страна кодът е оранжев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР