Слънчев бряг АД поиска от депутатите да се приеме специален

...
Слънчев бряг АД поиска от депутатите да се приеме специален
Коментари Харесай

Слънчев бряг иска специален закон за правилата в курорта

" Слънчев бряг " АД изиска от депутатите да се одобри специфичен закон, с който да се дефинират характерните правила и нормативи за устройството и благоустрояването на територията на курорта. Това стана по време на чуване на изпълнителния шеф на сдружението Златко Димитров пред парламентарната комисия по туризъм. Отправено бе и друго искане - посредством промени в Закона за туризма да бъдат признати правила, уреждащи благоустрояването и поддържането в националните курорти на инфраструктурата, принадлежаща на частно-правни субекти, каквото е комерсиалното сдружение " Слънчев бряг " АД.

“Слънчев бряг “ АД не е елементарен оператор на улици и алеи, както постоянно се пробва да бъде показано в публичното пространство, а дружество, прилагащо държавни политики. Държавна благосъстоятелност върху акциите на сдружението “Слънчев бряг “ АД, подсигурява това високо равнище на регулацията върху активността на предприятието и управителните му органи. Нещо повече! Именно “Слънчев бряг “ АД в последните години и политиката на управление на сдружението подсигурява законността и значително справедливостта при употребата на инфраструктурата от страна на бизнес операторите в комплекса “, съобщи пред депутатите Златко Димитров.

Средногодишно “Слънчев бряг” АД влага към 1 500 000 лева за поддръжката на инфраструктурата в комплекса. За летен туристически сезон 2022 плануваните разноски от страна на сдружението за вложения и поддръжка на инфраструктурата са в размер на 1 737 700 лева

“В тази планирана сума влизат поддръжката и обновяването на улици, алеи, тротоари, поддръжка на алейно осветяване, озеленяване и паркоподдържане, санитарна дезинфекционна активност, както и разноски за видеонаблюдение, надзор на достъпа, ред и сигурност”, посочи Златко Димитров.

По време на чуването бяха направени оферти от страна на народни представители за нов пропускателен режим в Слънчев бряг, слагане на бариери и събиране на такси от хотелиерите за достъп до обектите им за събиране на доходи за " Слънчев бряг " АД. Златко Димитров изясни, че това е прилаган към този момент способ, който среща голяма опозиция от страна на хотелиерите и ресторантьорите, които не желаят да заплащат такси на страната за достъп до личните им туристически обекти.

Към момента в Зона Изток в най-големия курортен комплекс у нас към този момент са почнали действия по ремонт на остарели и полагане на нови тротоарни настилки, към 3 000 кв. м. Тези ремонтни действия, част от програмата на сдружението за подготовка на идния летен туристически сезон, се правят по крайбрежна алея, централна алея и редица спомагателни улици в комплекса. (приложено снимки)

Продължават и дейностите по полагане на местна попивна канализация, която обезпечава събирането на вода при превалявания. Поставят се подземни резервоари, които обезпечават събирането на дъждовна вода. Припомняме, че Слънчев бряг няма построена дъждовна канализация и за това се търсят местни решения на местата, където обичайно се получават проблеми при значителни валежи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР